22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBiciclist bătut de un şofer STB nervos

Biciclist bătut de un şofer STB nervos

Șoferul de pe autobuzul liniei 335 care a bătut ieri un biciclist a fost dat afară de Societatea de Transport București. Acest șofer era deja cercetat disciplinar, după ce a participat la greva ilegală din ianuarie.

Șoferul a coborât din autobuz și a început să-l lovească pe celălalt bărbat cu șaua de la bicicletă, pentru că ar fi blocat circulația. Imaginile au devenit virale.

„Regretăm evenimentul petrecut în cursul zilei de ieri, 12 aprilie 2022, pe traseul liniei 335, în staţia Şoseaua Mihai Bravu, în care un şofer STB SA a avut o altercaţie cu un biciclist. Acest incident pune într-o lumină nefavorabilă imaginea companiei şi dăm asigurări tuturor călătorilor că scopul nostru nu este acela de a produce disconfort celor care utilizează mijloacele de transport în comun.

Dimpotrivă, prin acţiunile pe care le-am desfăşurat în ultima vreme dorim să transmitem tuturor beneficiarilor acestui serviciu public mesajul că interesul nostru major este acela de a oferi condiţii de transport civilizate, la standarde de calitate, demne de o capitală europeană”, se arată în comunicat, conform Digi24.

STB a declanşat o anchetă internă

În urma imaginilor care au apărut în spaţiul public, STB a declanşat o anchetă internă, pentru stabilirea vinovăţiei salariatului implicat în incident. Întrucât angajatul este unul dintre şoferii care au participat la greva ilegală din luna ianuarie, având deja o cercetare disciplinară în curs, şi ţinând cont de gravitatea faptei săvârşite în cursul zilei de marţi, s-a luat decizia desfacerii contractului individual de muncă.

STB SA nu tolerează sub nicio formă comportamentul nepotrivit al salariaţilor

„Societatea de Transport Bucureşti STB S.A. nu tolerează sub nicio formă comportamentul nepotrivit al salariaţilor. Pentru a asigura un transport civilizat şi de calitate, conducătorii de vehicule sunt instruiţi permanent şi insistăm pe implementarea unei conduite care să respecte Regulamentul Intern privind comportamentul în traseu”, a spus Adrian Criţ, director general STB.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS