13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDescinderi ale DNA la Primăria Timișoara

Descinderi ale DNA la Primăria Timișoara

Procurorii DNA au descins, astăzi, la Primăria Timișoara și au mers direct la biroul viceprimarului USR Ruben Lațcău. Deocamdată nu se  știe care este motivul descinderii, dacă Lațcău este vizat de anchetă sau dacă din contră acesta ar fi depus vreo plângere iar DNA a mers să ridice documente.

Descinderea DNA vine în contextul în care este un scandal de proporții pe tema neachiziționării de către Colterm SA a certificatelor pentru emisiile de gaze de seră, pentru al doilea an consecutiv.

Amintim că anul trecut, Colterm a primit o amendă de peste 21 milioane de euro după ce administraţia Fritz, deşi avea pe rol achiziţionarea acestor certificate, a amânat şedinţa AGA până au fost amendaţi, iar ulterior societatea a intrat în insolvenţă.

La acest moment, amenda de 21 milioane reprezintă aproximativ 25% din toate datoriile societăţii de termoficare, care este în proces de insolvenţă. 

Mai mult, ieri, administratorul judiciar al companiei de termoficare, a avertizat că dacă nu se cumpără  certificate până în 30 aprilie, Colterm va intra în faliment. Viceprimarul Lațcău a susținut însă că nu este așa de gravă situația.

Acţiunea DNA este în plină desfăşurare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS