24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCraiovean prins cu euro falşi, în puşcărie

Craiovean prins cu euro falşi, în puşcărie

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins apelul formulat de un craiovean de 21 de ani, condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare pentru punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune. Inculpatul a fost acuzat că a cumpărat un telefon mobil în valoare de 1.000 de euro cu bancnote falsificate. Ulterior, în urma percheziţiilor, oamenii legii au descoperit bancnote contrafăcute în valoare de 13.010 euro.

Tânărul de 21 de ani a fost reţinut de ofiţerii de combatere a criminalității organizate pe data de 16 septembrie 2021. A fost acuzat de comiterea infracțiunilor de punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

„Din cercetările efectuate până în prezent de polițiștii specializați în combaterea falsului de monedă, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiași, a rezultat faptul că, în cursul acestui an, tânărul de 21 de ani ar fi indus în eroare o femeie din Filiași, căreia i-ar fi predat 10 bancnote contrafăcute din cupiura de 100 de euro în schimbul unui telefon mobil.

În vederea probării activității infracționale desfășurate de cel în cauză, polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare în Craiova şi comuna Turburea, județul Gorj.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au găsit telefonul în cauză, dar și mai multe bancnote contrafăcute, în valoare totală de 13.010 euro. Bunurile respective au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, au precizat oamenii legii.

Face puşcărie pentru punerea în circulaţie de valori falsificate

Inculpatul a fost deferit justiţiei la începutul lunii noiembrie 2021, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Filiaşi, instanţă care s-a pronunţat pe 11 februarie. Tânărul a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru punerea în circulaţie de valori falsificate. Pentru înşelăciune a mai primit un an de închisoare.

Instanţa a dispus anularea suspendării unei pedepse de trei ani de închisoare, primită de acelaşi inculpat într-un dosar de pornografie infantilă şi şantaj. În acest dosar, inculpatul a fost condamnat definitiv în ianuarie, anul acesta. După contopirea pedepselor, tânărul a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Instanţa a mai dispus confiscatrea bancnotele false, toate având scris pe revers, în partea de sus, menţiunea ”Prop copy”. Hotărârea Judecătoriei Filiaşi a fost atacată cu apel de inculpat. Marţi, pe 5 aprilie, Curtea de Apel Craiova a respins acţiunea inculpatului. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, aşa că inculpatul trebuie să execute pedeapsa stabilită de Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS