16.8 C
Craiova
miercuri, 18 mai, 2022
Știri de ultima orăEvenimentCraiovean prins cu 13.000 de euro falşi, în arest

Craiovean prins cu 13.000 de euro falşi, în arest

Instanţele de judecată au prelungit mandatul de arestare emis pe numele unui craiovean de 21 de ani, judecat pentru punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune. Inculpatul este acuzat că a cumpărat un telefon mobil în valoare de 1.000 de euro cu bancnote falsificate. Ulterior, în urma percheziţiilor, oamenii legii au descoperit bancnote contrafăcute în valoare de 13.010 euro.

Craioveanul de 21 de ani a fost reţinut de ofiţerii de combatere a criminalității organizate pe data de 16 septembrie 2021. A fost acuzat de înşelăciune şi punerea în circulație de valori falsificate.

„Din cercetările efectuate până în prezent de polițiștii specializați în combaterea falsului de monedă, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiași, a rezultat faptul că, în cursul acestui an, tânărul de 21 de ani ar fi indus în eroare o femeie din Filiași, căreia i-ar fi predat 10 bancnote contrafăcute din cupiura de 100 de euro în schimbul unui telefon mobil.

În vederea probării activității infracționale desfășurate de cel în cauză, polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare în Craiova şi comuna Turburea, județul Gorj.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au găsit telefonul în cauză, dar și mai multe bancnote contrafăcute, în valoare totală de 13.010 euro. Bunurile respective au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, au precizat oamenii legii.

Judecat pentru punerea în circulație de valori falsificate

În cursul zilei de 17 septembrie, suspectul a fost dus la Judecătoria Filiași cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

De atunci, instanţele au prelungit mandatul de arestare emis pe numele inculpatului. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la sfârşitul lunii decembrie, când Judecătoria Filiaşi a dispus menţinerea arestului preventiv. Hotărârea instanţei a fost menţinută de judecătorii de la Tribunalul Dolj, care au respins contestaţia inculpatului.

Între timp, pe 3 noiembrie, inculpatul a fost deferit justiţiei. Dosarul a fost întregistrat pe rolul Judecătoriei Filiaşi şi a intrat în procedură de cameră preliminară. Pe data de 15 decembrie, instanţa a dispus începerea judecăţii.

„Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei înregistrată pe rolul Judecătoriei Filiaşi la data de 03.11.2021 sub numărul 1553/230/2021, privind pe inculpatul D.F.”, a dispus instanţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Rusia îi va ancheta pentru „crime de război” pe...

O comisie constituită de Moscova, care își numește invazia...

ȘTIRI GdS