19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCinci ani de detenţie pentru un tânăr care a condus fără permis şi a lovit un polițist

Cinci ani de detenţie pentru un tânăr care a condus fără permis şi a lovit un polițist

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat, vineri, la cinci ani de detenţie, un tânăr acuzat că a condus fără permis şi a lovit cu mașina un polițist care încerca să-l tragă pe dreapta. Incidentul a avut loc în ianuarie 2018, când inculpatul avea 16 ani.

Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 21 ianuarie 2018, inculpatul, care avea pe atunci 16 ani, a luat din casă cheile mașinii tatălui său, un Opel înmatriculat în Bulgaria, după care a plecat spre domiciliul unui prieten. Pe drum, mai exact pe strada Bucura, băiatul a întâlnit un echipaj de poliție din cadrul Secției 2, care i-a făcut semn să tragă pe dreapta, însă nu a oprit.

„Ştiind că nu posedă permis de conducere, inculpatul a ignorat semnalul făcut de către echipajul de poliţie şi şi-a continuat deplasarea. În această împrejurare, agenţii de poliţie au pornit în urmărirea autoturismului marca Opel Zafira, care a refuzat să oprească“, au reținut anchetatorii. Ulterior, oamenii legii au cerut ajutorul colegilor de la Secția 3, care au trimis două echipaje pentru a opri șoferul fugar.

Poliţist accidentat de şoferul fugar

Procurorii doljeni au mai susţinut că, atunci când a încercat să blocheze în trafic mașina condusă de adolescentul de 16 ani, unul dintre polițiști a fost lovit de acesta.

„Ajungând pe strada Nanterre din Craiova, agenţii au poziţionat autospeciala pe mijlocul părţii carosabile pentru a bloca deplasarea autoturismului Opel, condus de inculpat, care era urmărit de celelalte două echipaje, iar un agent a coborât şi i-a făcut semnal de oprire conducătorului auto. În momentul în care s-a apropiat de echipajul de poliţie, deşi a observat semnalul făcut de agent, inculpatul a accelerat şi l-a lovit cu autoturismul pe agent, care a fost proiectat ulterior pe capota autoturismului de serviciu“, au precizat procurorii doljeni.
În final, mașina condusă de minor a fost blocată într-o parcare de pe strada Spaniei.

Condamnat pentru ultraj și conducere fără permis

În februarie 2018, inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de ultraj, raportată la tentativă de omor calificat, dar și pentru conducere fără permis. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţa care s-a pronunţat vineri, pe 25 martie.

Inculpatul a fpst găsit vinovat şi a fost condamnat de instanţă la cinci ani de detenţie. În plus, instanţa a dispus confiscarea valorii autoturismului cu care inculpatul a comis faptele.

„Dispune confiscarea specială a contravalorii autoturismului folosit de către inculpat la săvârşirea faptei, respectiv, suma de 1400 euro”, a dispus instanţa.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS