21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAnchetă la IPJ Harghita, după un accident în care un poliţist a murit şi alţii au fost răniţi

Anchetă la IPJ Harghita, după un accident în care un poliţist a murit şi alţii au fost răniţi

O anchetă internă a fost deschisă la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, în urma unui accident rutier petrecut vineri seară şi în care au fost implicaţi trei poliţişti activi şi un rezervist. Unul dintre aceştia a decedat, iar ceilalţi au fost răniţi, rezultatele probelor biologice arătând că şoferul consumase alcool înainte să se urce la volan, informează G4Media.

Şeful IPJ Harghita, comisarul şef Mircea-Ştefan Iordan, a declarat luni presei că pe lângă deschiderea „inevitabilă” a dosarului penal, Biroul de Control Intern „efectuează cercetări, pentru a stabili şi pentru a elucida întreaga stare de fapt şi pentru a nu lăsa loc de interpretări”.

Acesta a arătat că poliţiştii se aflau în timpul liber şi cu maşina personală, dar a punctat că „şi în timpul liber trebuie să aibă un comportament demn, care să nu afecteze imaginea instituţiei în care lucrează orice poliţist”.

Poliţistul care a decedat, în vârstă de 24 ani, era desemnat în funcţia de şef al Poliţiei Cristuru Secuiesc.

„Cel care a decedat nu îndeplinea condiţiile să fie şef, dar fiind singurul ofiţer care a fost delegat la Cristuru Secuiesc, l-am desemnat prin dispoziţie să îndeplinească şi atribuţiile de şef”, a explicat şeful IPJ Harghita.

Potrivit sursei citate, şoferul, poliţist activ, a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, întrucât se află în stare foarte gravă.

De asemenea, un alt poliţist activ este internat în stare foarte gravă la spitalul din Odorheiu Secuiesc, iar poliţistul aflat în rezervă se află tot la spitalul din Odorheiu Secuiesc, dar acesta „se pare că este într-o stare mai stabilă”.

Şoferul s-a urcat băut la volan

La rândul său, purtătoarea de cuvânt al IPJ Harghita, agent principal Maria Plumbu, a precizat pentru AGERPRES că şoferul consumase alcool înainte să se urce la volan.

„Referitor la alcoolemia şoferului, valoarea este de 0,98 la mie pentru prima probă şi 0,71 la a doua probă”, a arătat aceasta.

Biroul de Presă al IPJ Harghita a informat, sâmbătă dimineaţă, că accidentul s-a produs pe DN 13C, în localitatea Beteşti, maşina în care se aflau cei patru poliţişti izbindu-se de un copac de pe marginea drumului.

„Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a constatat faptul că un bărbat, de 36 de ani, în timp ce conducea autoturismul personal, în localitatea Beteşti, dinspre municipiul Odorheiu Secuiesc către Cristuru Secuiesc, a intrat în coliziune cu un copac aflat pe marginea drumului.

În momentul producerii evenimentului, în autoturism se mai aflau trei persoane. Din păcate, un tânăr de 24 de ani a decedat, iar conducătorul auto şi alţi doi ocupanţi ai vehiculului au suferit leziuni, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale”, a precizat sursa citată.

A fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, a mai arătat IPJ Harghita. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS