11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPercheziții la cadre medicale suspectate că au falsificat certificate de vaccinare anti-Covid

Percheziții la cadre medicale suspectate că au falsificat certificate de vaccinare anti-Covid

Mai multe cadre medicale din județul Galați, precum și intermediari care racolau clienți sunt acuzate de procurori că au falsificat certificatede vaccinare anti-Covid, potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anti-Corupție din MAI.

Ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție au făcut 41 de percheziţii domiciliare în acest dosar.

Cadrele medicale au simulat actul de vaccinare împotriva virusului SARS–COV 2

Procurorii acuză cadrele medicale că, în schimbul unor sume de bani primite de la persoane interesate, au simulat actul de vaccinare împotriva virusului SARS – COV 2, după care au atestat în registrele de evidenţă, contrar realităţii, că persoanelor respective li s-a administrat vaccinul, potrivit G4Media.ro.

Au implementat în baza de date R.E.N.V. date neconforme cu realitatea

De asemenea, au implementat în baza de date R.E.N.V., date neconforme cu realitatea, făcând astfel posibil ca persoanele interesate să obţină adeverinţe de vaccinare şi certificate verzi de vaccinare Covid-19.

Cadrele medicale au fost ajutate şi de intermediari care se ocupau de racolarea persoanelor interesate de obţinerea de adeverinţe de vaccinare fără a se imuniza efectiv și de colectarea sumelor de bani cu titlu de mită de la beneficiari, potrivit comunicatului citat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS