14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Japonia: 2 decese și zeci de răniți în urma cutremurului de 7,4 grade din Pacific

(VIDEO) Japonia: 2 decese și zeci de răniți în urma cutremurului de 7,4 grade din Pacific

-


Două persoane au murit şi câteva zeci au fost rănite în urma cutremurului de 7,4 grade care s-a produs, miercuri, în largul Japoniei, potrivit BBC.

Resimțit în capitala Tokyo, seismul a provocat un tsunami de intensitate scăzută de-a lungul unei părţi a coastei de nord-est. Epicentrul mișcării telurice a fost localizat la 60 de kilometri adâncime în Oceanul Pacific, în zona prefecturii Fukushima.
Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a declarat că guvernul încă încearcă să evalueze amploarea oricăror daune. Autoritățile au spus că serviciile de urgență au fost asaltate de apeluri.

În Ishinomaki, un oficial al orașului a declarat pentru AFP că a fost trezit de „tremurări extrem de violente”.

„Am auzit pământul bubuind. În loc să mă simt speriat, mi-am amintit imediat de marele cutremur din Japonia de Est”, a spus el, referindu-se la dezastrul din 11 martie 2011.

Cutremurul din 2011 a declanșat un tsunami și a distrus centrala nucleară de la Fukushima, provocând un dezastru major după scurgerea radiațiilor din centrală.

Autoritățile nucleare au spus că nu au fost detectate anomalii după cutremurul de miercuri noaptea de la locul avariat de la Fukushima.

Situată la intersecţia mai multor plăci tectonice majore, Japonia este zguduită în mod regulat de cutremure şi a impus standarde stricte de construcţie pentru a se asigura că toate clădirile sunt capabile să reziste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS