11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoi craioveni, arestaţi pentru o tâhărie comisă în cimitir

Doi craioveni, arestaţi pentru o tâhărie comisă în cimitir

Judecătoria Craiova a dispus arestarea preventivă a doi craioveni de 22 şi 27 de ani, cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Potrivit oamenilor legii, pe data de 4 martie, cei doi au tâlhărit un tânăr de 29 de ani. Incidentul a avut loc în cimitirul din cartierul craiovean Făcăi.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, victima a fost abordată de cei doi suspecţi pe strada Prelungirea Bechetului.

„Din cercetările efectuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal întocmit la data de 4 martie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, a reieşit că tinerii, în cursul aceleieaşi zile, ar fi abordat un alt tânăr de 29 de ani din Craiova, care se deplasa pe strada Prelungirea Bechetului cu autoturismul proprietate. După o înțelegere prealabilă, s-ar fi deplasat împreună în cartierul Făcăi, unde, prin acte de violenţă, l-ar fi deposedat de mai multe bunuri, creându-i un prejudiciu de aproximativ 8.800 de lei”, au precizat oamenii legii.

Unul dintre suspecţi, prins în aeroport

Poliţiştii doljeni au explicat că autorii faptei au fost identificaţi în scurt timp. În cursul zilei de duminică, suspectul de 27 de ani a fost ridicat de poliţişti şi dus la audieri. Tot duminică, bărbatul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Al doilea suspect a fost ridicat din Aeroportul Henri Coandă, duminică seara, de poliţiştii de frontieră.

„Tânărul de 22 de ani a fost depistat de poliţiştii de frontieră, în Aeroportul Henri Coandă, fiind ulterior preluat de poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Craiova şi condus la sediul poliţiei pentru audieri”, au mai precizat oamenii legii.

După audieri, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ieri a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestarea preventivă. Instanţa a admis solicitatea anchetatorilor şi a dispus arestarea suspectului tot penreu 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS