17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFurtuna Eunice a făcut ravagii în Marea Britanie

Furtuna Eunice a făcut ravagii în Marea Britanie

Precipitaţiile sub formă de ninsoare provocate de furtuna Eunice au cauzat o serie de probleme pe drumurile din Scoţia. Centrul şi nordul ţării au fost afectate în mod deosebit, având loc întârzieri din cauza traficului îngreunat, iar unele drumuri au fost închise, informează BBC.

Furtuna Eunice a doborât la pământ un copac în centrul oraşului Bude, aceasta fiind doar una dintre pagubele produse de furtună în ultimele ore. Rafale de vânt cu o viteză de aproximativ 108 km/h au lovit Insula Jersey, insulă situată pe Canalul Mânecii. Vânturile care băteau dinspre sud-vestul insulei au crescut în intensitate la primele ore ale dimineţii.

Furtuna Eunice a lovit şi comitatul Dorset, unde s-au produs inundaţii

De asemenea, furtuna Eunice a lovit şi comitatul Dorset, unde s-au produs inundaţii. Experţii au afirmat că furtuna Eunice a fost „una la 10 ani” în sudul Marii Britanii. Din cauza vântului puternic, Castelul Mont Orgueil a fost închis publicului, însă Muzeul Jersey a rămas deschis.

Profesorul Liz Bentley, directorul executiv al Societăţii Regale de Meteorologie, a declarat că furtuna Eunice este „deosebit de puternică”. „Ele apar din când în când”, a spus ea. Meteorologii au anunţat precipitaţii sub formă de ninsoare vineri după-amiază şi avertismente de gheaţă seara şi pe durata nopţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS