11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAtacatori au luat cu asalt priveghiul unui bărbat în Mexic. Nouă persoane, ucise

Atacatori au luat cu asalt priveghiul unui bărbat în Mexic. Nouă persoane, ucise

Atacatori înarmați au ucis nouă persoane în orașul mexican Ciudad Juarez, în timp ce participau la priveghiul și înmormântarea unui bărbat ucis săptămâna trecută într-o închisoare, informează BBC care citează oficiali locali.

Cele nouă victime au fost ucise în două atacuri separate.

Atacatorii au dat navală într-o locuință unde familia și prietenii bărbatului se adunaseră pentru priveghiul lui, împușcând mortal două femei și un bărbat. Câteva ore mai târziu, un al doilea atac a avut loc asupra locului unde avea loc înmormântarea deținutului, iar alte șase persoane au fost ucise.

Printre victime, și un băiat de 12 ani

Martorii spun că mai mulți bărbați înarmați au intrat în locuința care funcționează și ca biserică evanghelică, în timp ce pastorul ținea slujba de înmormântare, și au deschis focul asupra mulțimii, în timp ce oamenii fugeau panicați. Printre victime se numără și un băiat de 12 ani.

Potrivit presei locale, care citează anchetatorii mexicani, există indicii clare că ambele atacuri au fost derulate de aceeași grupare criminală.

Autoritățile locale nu au dezvăluit numele deținutului

Autoritățile locale nu au dezvăluit numele deținutului ale cărui procesiuni au fost țintele atacurilor, însă el fusese ucis miercuri într-o închisoare din orașul Chihuahua. Ulterior, trupul lui a fost trimis familiei în Ciudad Juarez pentru înmormântare.

Ciudad Juárez, oraș afla la granița Mexicului cu SUA, are una dintre cele mai ridicare rate ale criminalității din întreaga țară.

În 2021, patru oameni au fost uciși zilnic în oraș, potrivit datelor procurorului regional. Majoritatea crimelor au la bază rivalități între bandele locale de trafic de droguri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS