19.9 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPatru agenți de pază, în arest pentru purtare abuzivă

Patru agenți de pază, în arest pentru purtare abuzivă

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins, ieri, contestaţiile formulate de patru agenţi ai unei firme de pază, arestaţi preventiv pe 2 februarie. În urma hotărârii instanţei, cei patru inculpaţi vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv pentru purtare abuzivă și distrugere. Potrivit oamenilor legii, pe 28 ianuarie, cei patru agenți ar fi bătut doi bărbați în incinta unei stații peco din Craiova.

Potrivit poliţiştilor doljeni, cei patru inculpaţi au fost reținuți pe data de 1 februarie. După primele cercetări, oamenii legii au stabilit că cei patru agenţi de pază ar fi agresat două persoane.

”Polițiști din cadrul Secției 2 Poliţie Craiova au reținut, pentru 24 de ore, doi tineri de 24 şi 29 de ani și doi bărbaţi de 30 şi 53 de ani, toţi din Craiova, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de purtare abuzivă şi distrugere.

Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că, la data de 28 ianuarie, persoanele în cauză, s-ar fi deplasat, în calitate de agenţi de intervenţie ai unei firme de securitate şi pază din Craiova, la o staţie peco de pe bulevardul Nicolae Romanescu, unde ar fi agresat fizic doi bărbaţi de 34 şi 41 de ani, ambii din Craiova. Cei doi au necesitat acordarea de îngrijiri medicale, fiind transportaţi la spital. De asemenea, cei în cauză ar fi provocat distrugeri uşii de acces în staţia peco, respectiv ar fi spart un geam termopan”, au precizat oamenii legii.

În arest pentru purtare abuzivă și distrugere

Se pare că cei doi craioveni, care erau băuți, au sunat la firma de pază și au anunțat un fals incident la stația peco. Când au ajuns la adresa indicată, agenții au aflat că nu angajații stației peco solicitaseră intervenția, ci o altă persoană. Responsabilii pentru apel au fost găsiți în apropiere de agenți firmei de pază, care i-ar fi agresat.

Pe 2 februarie, cei patru suspecți au fost au fost duși la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis solicitarea anchetatorilor și a dispus arestarea inculpaților pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea instanţei a fost contestată de cei patru inculpaţi la Tribunalul Dolj. Ieri, instanţa le-a respins contestaţiile ca nefondate.

„Respinge contestaţiile formulate de inculpaţii V.R., P.I., J.S. şi I.C., împotriva încheierii nr. 8 din data de 02.02.2022, pronunţată de Judecătoria Craiova, ca nefondate”, a dispus instanţa. Hotărârea Tribunalului Dolj este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS