17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFabrică ilegală de țigări, destructurată de polițiștii din Constanţa

Fabrică ilegală de țigări, destructurată de polițiștii din Constanţa

Patru persoane sunt cercetate de poliţiştii din Constanţa pentru fabricarea de ţigarete contrafăcute, acestea fiind confecţionate într-un depozit subteran, în zonă fiind descoperită şi o instalaţie de bruiaj pentru orice semnal electronic.

Poliţia Judeţeană Constanţa a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii DIICOT Constanţa, au destructurat o grupare specializată în fabricarea de ţigarete contrafăcute, iar patru persoane urmează să fie propuse pentru arestare, informează Agerpres.

„La data de 1 februarie, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Constanţa au pus în aplicare opt mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Hunedoara şi Suceava, fiind descoperită o fabrică de ţigarete contrafăcute. Aceasta funcţiona în afara antrepozitului fiscal. Linia de producţie a fost identificată în incinta unui depozit amenajat subteran, amplasat sub o hală, la domiciliul unuia dintre bănuiţi.

„Au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 120.000 de ţigarete contrafăcute“

Au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 120.000 de ţigarete contrafăcute, 700 de kilograme de tutun mărunţit, 200.000 de ambalaje inscripţionate, necesare în procesul de producţie şi un autovehicul de transport”, se arată în comunicat.

Imobilul în care se afla fabrica era conectat clandestin la reţeaua de energie electrică

În urma cercetărilor a reieşit că imobilul în care se afla fabrica era conectat, în mod clandestin, la reţeaua de energie electrică. De asemenea, în interior, a fost descoperită o instalaţie de bruiaj pentru orice semnal electronic.

Patru persoane, propuse pentru arestare preventivă

La finalizarea percheziţiilor, au fost puse în aplicare patru mandate de aducere, fiind identificate şi duse la audieri trei persoane.

Cele patru persoane, cu vârste cuprinse între 36 şi 44 de ani, vor fi propuse pentru arestare preventive, dintre care una în lipsă, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, producerea de produse accizabile, care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deţinerea produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, folosirea unei firme, embleme sau a unui ambalaj de natură să producă confuzie cu cele folosite legitim de alt comerciant şi producerea în orice mod, importul, exportul, depozitarea, oferirea spre vânzare ori vânzarea unor mărfuri sau servicii purtând menţiuni false privind brevetele de invenţii, brevetele pentru soiuri de plante, mărcile, indicaţiile geografice, desenele ori modelele industriale, topografiile de produse semiconductoare, alte tipuri de proprietate intelectuală.

IPJ Constanţa a menţionat că suspecţii „sunt cunoscuţi ca exponenţi ai criminalităţii organizate, cu preocupări în ceea ce priveşte contrabanda cu ţigarete”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS