2 C
Craiova
vineri, 27 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentIncendiu la Spitalul Judeţean Suceava. A fost activat Planul Roșu

Incendiu la Spitalul Judeţean Suceava. A fost activat Planul Roșu

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi, la Secţia Ginecologie a Spitalului Judeţean Suceava. A fost activat Planul Roşu de intervenţie, fiind evacuaţi pacienţii de la mai multe etaje ale unităţii medicale.

Flăcările au izbucnit la etajul patru al unității medicale și șase etaje au fost evacuate din cauza fumului dens care a ajuns peste tot.

Au fost evacuaţi în total 329 de pacienţi, între care 102 copii, majoritatea nou-născuţi, fără a se înregistra victime.

”Flăcările s-au manifestat în zona unui salon de la etajul IV al spitalului. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie, iar la fata locului s-au deplasat toate forţele şi mijloacele de la Detaşamentul Suceava”, a transmis ISU Suceava.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, cu degajări mari de fum.

”Prioritatea a fost evacuarea tuturor pacienţilor din zonă şi de la etajele superioare. Au fost evacuaţi 329 pacienţi, de la etajul IV până la etajul IX. Aceştia au fost relocaţi în alte secţii din spital. Din totalul pacienţilor evacuaţi, 102 sunt copii (57 nou-născuţi)”, a mai transmis ISU Suceava.

Pompierii au precizat că 40 de pacienţi au fost de la etajul IV, cel la care a izbucnit incendiul.

În urma incidentului nu s-au înregistrat victime.

”Incendiul a fost lichidat în 10 minute, dar a fost nevoie de decopertat tot tavanul fals din proximitate pentru identificarea focarelor ascunse. Lucrăm pentru stabilirea cauzei probabile”, a mai precizat ISU Suceava.

Ulterior, Planul Roşu a fost dezactivat. Pacienţii s-au reîntors în saloanele lor iniţiale, mai puţin cei de la etajul afectat de incendiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS