21.6 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentIncendiu puternic la Mănăstirea Nucet din Dâmbovița

Incendiu puternic la Mănăstirea Nucet din Dâmbovița

Un incendiu puternic a izbucnit, luni noaptea, la Mănăstirea Nucet, din județul Dâmbovița. Pompieri de la mai multe subunități au mers de urgență să stingă flăcările și să salveze bunurile măicuțelor.

„Incendiul de la Mănăstirea Nucet a fost lichidat, se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative. Se acţionează pentru decopertarea acoperişului şi verificarea spaţiilor în vederea identificării eventualelor focare ascunse. În interiorul mănăstirii, la momentul izbucnirii incendiului se aflau cinci măicuţe care s-au autoevacuat. Nu erau alte persoane în spaţiile destinate pentru cazare”, a transmis ISU Dâmboviţa în cursul nopţii de luni spre marţi.

Pompierii au anunţat că prin intervenţia rapidă au salvat din calea flăcărilor paraclisul mănăstirii, construit din lemn. Acesta se afla lipit de chiliile mănăstirii.

În momentul sosirii primelor echipaje de pompieri, incendiul se manifesta la acoperişul chiliilor pe o suprafaţă de circa 500 de metri pătraţi.

La faţa locului au acţionat şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două ambulanţe şi un echipaj SMURD. Cauza izbucnirii incendiului este în curs de stabilire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS