17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentÎn arest pentru două jafuri comise pe străzile Craiovei

În arest pentru două jafuri comise pe străzile Craiovei

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au dispus, vineri, menținerea arestului preventiv față de un bărbat de 41 de ani, judecat pentru tâlhărie calificată. Potrivit oamenilor legii, în decembrie 2021, în ziua de Crăciun, bărbatul a atacat o tânără de 17 ani şi i-a sustras o sumă de bani şi telefonul mobil. Pe 3 ianuarie, bărbatul a făcut o altă victimă. Este vorba de o femeie de 60 de ani, căreia i-a sustras telefonul mobil şi 650 de lei.

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că ultimul atac a avut loc pe 3 ianuarie, pe strada Maria Tănase din Craiova.

„Luni seara, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova au fost sesizaţi prin apel 112, cu privire la faptul că, pe strada Maria Tănase din Craiova, o femeie a fost deposedată de telefonul mobil de către un bărbat care ulterior a părăsit zona, plecând în fugă, într-o direcţie necunoscută(…).

În urma activităţilor desfăşurate, pe strada Castanilor din Craiova, poliţiştii au depistat un bărbat cu semnalmente similare celor furnizate de către persoana vătămată, asupra căruia au fost găsite telefonul mobil şi suma de 650 de lei sustrase”, au precizat oamenii legii.

Este vorba de un craiovean de 41 de ani, care a fost dus la sediul secţiei pentru a fi audiat. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că suspectul a sustras de la femeia de 60 de ani şi suma de 650 de lei.

Prima victimă, o tânără de 17 ani

Potrivit oamenilor legii, suspectul nu era la prima tâlhărie. Prima victimă a fost o tânără de 17 ani, care a fost jefuită pe strada Cerna din localiate.

„Poliţiştii au stabilit că, la data de 25 decembrie 2021, bărbatul în cauză, în timp ce se deplasa pe strada Cerna din Craiova, ar fi deposedat o adolescentă de 17 ani, prin constrângere, de suma de 150 de lei şi un telefon mobil, cauzând un prejudiciu de aproximativ 600 de lei”, au mai explicat poliţiştii doljeni.

Judecat pentru tâlhărie şi tâlhărie calificată

Pe data de 4 ianuarie, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru tâlhărie şi tâlhărie calificată. În aceeași zi, suspectul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea bărbatului pe o perioadă de 30 de zile.

Săptămâna trecută, pe 26 ianuarie, inculpatul a fost trimis în judecată. Dosarul a fost înresgistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

Vineri, pe 28 ianuarie, instanța a dispus menținerea arestului preventiv față de bărbatul de 41 de ani. De asemenea, instanța a respins cererile inculpatului de revocare şi de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi contestată de inculpat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS