21.7 C
Craiova
joi, 19 mai, 2022
Știri de ultima orăEvenimentBărbat decedat şi petrecere în pandemie, într-un cămin de bătrâni

Bărbat decedat şi petrecere în pandemie, într-un cămin de bătrâni

-

Un bărbat de 86 de ani, din Slatina, pacient al unui cămin de seniori din Craiova, şi-a pierdut viaţa după ce a căzut de la un balcon al imobilului. Incidentul a avut loc pe data de 21 ianuarie, iar bărbatul a decedat două zile mai târziu. În cursul zilei de marţi, administratorul căminului de bătrâni a fost amendat cu 3.000 de lei pentru organizarea unei petreceri la care ar fi participat angajaţi ai adminstraţiei locale.

Potrivit oamenilor legii, bătrânul de 86 de ani a căzut de la etajul imobilului pe data de 21 ianuarie. A decedat după două zile, la o unitate medicală din Craiova.

„În seara zilei de 21 ianuarie, poliţişti din cadrul Secției 2 Poliție Craiova au fost sesizaţi, prin apel 112, de o femeie de 41 ani, asistent medical în cadrul unui cămin de bătrâni din Craiova, despre faptul că un bărbat de 86 de ani, din Slatina, pacient în cadrul unității, a căzut de la balconul camerei în care era internat, situat la etajul 1 al imobilului, suferind leziuni la nivelul capului.

La fața locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit că bărbatul ar fi căzut de la un balcon al imobilului, aflat la o înăltime de aproximativ 5 metri față de sol.

Cel în cauză a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind conştient şi cooperant. La data de 23 ianuarie, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Craiova au fost sesizaţi de către reprezentanţii spitalului în care bărbatul de 86 de ani a rămas internat, cu privire la faptul că acesta a decedat”, au precizat poliţiştii doljeni.

Aceştia din urmă mai spun că a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Amendă pentru o petrecere organizată în căminul de bătrâni

În seara zilei de 23 ianuarie, acelaşi cămin de bătrâni ar fi găzduit o petrecere la care ar fi participat unii angajaţi ai administraţiei locale. De altfel, duminică noaptea, pe o pagină de socializare au fost postate imagini video suprinse din exteriorul clădirii în care se ţinea petrecerea. Ieri, poliţiştii doljeni au precizat că s-au autosesizat şi au amendat administratorul căminului de bătrâni.

„În cursul zilei de ieri (marţi – n.r.), poliţişti din cadrul Sectiei 2 Poliție Craiova s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul, că pe o rețeaua de socializare a fost postat un videoclip în care se observă că are loc o petrecere privată.

Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că evenimentul respectiv a avut loc în seara zilei de 23 ianuarie, la un imobil situat pe strada Bucura, din Craiova. În urma verificărililor, a fost identificat organizatorul evenimentului în persoana unui bărbat de 61 de ani, din Craiova, care a fost sancţionat conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 3.000 lei”, au mai precizat oamenii legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Noul director al DSP Dolj, înscăunat cu discreţie

Directorii executivi ai Direcţiei de Sănătate Publică Dolj nu...

ȘTIRI GdS