10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) Dolj: Un medic și 5 bărbați, reținuți în dosarul vaccinărilor fictive

(VIDEO) Dolj: Un medic și 5 bărbați, reținuți în dosarul vaccinărilor fictive

-

Un medic, de 44 de ani şi cinci bărbaţi, cu vârste între 30 și 56 de ani, toţi din Dolj au fost reţinuţi aseară în dosarul vaccinărilor fictive.
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj , sub supravegherea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, îi cercetează pentru comiterea infracţiunilor de înșelăciune, complicitate la înşelăciune, fals informatic și instigare la fals informatic.

Polițiștii de la economic au efectuat, marţi, 36 de percheziții domiciliare, în județul Dolj, la persoane bănuite de înșelăciune și fals informatic.

În perioada mai 2021 – prezent, femeia de 44 de ani, din comuna Seaca de Câmp, în calitate de medic, ar fi înregistrat în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, mai multe persoane din județul Dolj, ca fiind vaccinate, deși în realitate acest lucru nu s-a realizat.

De asemenea, în urma probelor administrate, au fost identificate persoane care ar fi instigat-o pe femeia în cauză ca, prin prisma calității deținute, să introducă în sistemul informatic
Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor date informatice necorespunzătoare adevărului cu privire la imunizarea
prin vaccinare împotriva virsului SARS-Cov 2, având ca urmare eliberarea unor adeverinţe de vaccinare nereale.

În urma percheziţiilor, au fost identificate și ridicate înscrisuri, suporți optici și dispozitive electronice, care pot constitui mijloace de probă în dosarele penale.

17 persoane au fost conduse la sediul pentru audieri.

În baza probatoriului administrat, 6 persoane au fost reținute de poliţişti, pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj.

În cursul zilei de astăzi, cei în cauza urmează să fie prezentați Judecătoriei Calafat, cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ambulatoriul de la Spitalul Municipal Filantropia va fi echipat...

Spitalul Municipal Filantropia își va dota cabinetele din Ambulatoriu...

ȘTIRI GdS