10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPrins de două ori băut la volan în aceeaşi zi, condamnat cu suspendare

Prins de două ori băut la volan în aceeaşi zi, condamnat cu suspendare

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare un craiovean de 53 de ani, trimis în judecată pentru comiterea a cinci infracţiuni la regimul rutier. Bărbatul a reuşit „performanţa” să fie depistat de două ori băut în numai câteva ore, pe aceeaşi stradă. În plus, bărbatul conducea cu permisul suspendat şi a refuzat să-i fie recoltate probe de sânge. Hotărârea instanţei nu a fost atacată cu apel de inculpat şi procurori.

Gazeta de Sud scria, în iulie, despre un craiovean de 53 de ani, care a fost arestat preventiv pentru comiterea a cinci infracţiuni. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Craiova pe data de 17 iulie.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, craioveanul a fost depistat conducând băut de două ori, în aceeazi zi, pe aceeaşi stradă din Craiova.

„La data de 16 iulie, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce se aflau pe strada Constantin Brâncoveanu din Craiova, cu ocazia executării serviciului de supraveghere și control al traficului rutier, au depistat un bărbat de 53 de ani, din localitate, care conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și figura ca având dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, unde a refuzat recoltarea de probe biologice.

În cursul aceleiași zile, după aproximativ două ore, bărbatul în cauză a fost depistat de o altă patrulă de poliție, pe aceeași stradă din Craiova, fiind testat și de această dată cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 1,14 mg/alcool pur în aerul expirat”, au precizat oamenii legii.

Avea permisul suspendat după ce a condus băut

Poliţiştii doljeni au mai precizat că, după ce a fost depistat a doua oară conducând băut, bărbatul a fost dus din nou la spital. A refuzat încă o dată recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar pentru conducere fără permis și refuz de recoltare a probelor biologice. Poliţiştii doljeni au explicat că bărbatul de 53 de ani nu era la prima faptă de acest fel. Pe 15 iunie 2020, a fost depistat conducând băut. Atunci avea o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta este şi motivul pentru care avea suspendat permisul de conducere.

Condamnat la Judecătoria Craiova

La începutul lunii august, inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea a cinci infracţiuni. Este vorba de conducere sub influenţa alcoolului, două de conducere fără permis şi două de refuzul recoltării de probe biologice.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat pe 23 noiembrie. Bărbatul şi-a recunoscut faptele şi a fost condamnat pentru cele cinci infracţiuni. După contopirea pedepselor, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Pedeapsă cu suspendare pentru comiterea a cinci infracţiuni

Instanţa a constatat că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de Codul Penal pentru a se dispune suspendarea executării pedepsei. De asemenea, judecătorii au reţinut că „inculpatul nu s-a sustras de la urmărirea penală ori judecată, nu a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării și tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanților, astfel încât instanța are convingerea că scopul pedepsei poate fi atins și fără executarea de către acesta a pedepsei aplicate”.

În plus, pentru a dispune suspendarea executării pedepsei, instanţa a ţinut cont şi de faptul că inculpatul nu a mai fost condamnat, are 53 de ani, este căsătorit și lucrează ca mecanic, aşa că este integrat în societate. Hotărârea instanţei nu a fost atacată cu apel de inculpat şi procurori şi a rămas definitivă pe data de 7 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS