12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCraiovean prins de două ori băut la volan, în două ore

Craiovean prins de două ori băut la volan, în două ore

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au dispus arestarea preventivă a unui bărbat de 53 de ani, cercetat pentru comiterea a cinci infracţiuni. Potrivit oamenilor legii, în cursul zilei de vineri, bărbatul a fost depistat de două ori conducând băut şi cu permisul suspendat. De fiecare dată a refuzat recoltarea de probe de sânge, aşa că este acuzat şi de refuzul prelevării de mostre biologice.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, craioveanul de 53 de ani a fost depistat conducând băut de două ori, pe aceeaşi stradă din Craiova. În plus, bărbatul avea şi permisul suspendat.

„La data de 16 iulie, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce se aflau pe strada Constantin Brâncoveanu din Craiova, cu ocazia executării serviciului de supraveghere și control al traficului rutier, au depistat un  bărbat de 53 de ani, din localitate, care conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și figura ca având dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, unde a refuzat recoltarea de probe biologice.

În cursul aceleiași zile, după aproximativ două ore, bărbatul în cauză a fost depistat de o altă patrulă de poliție, pe aceeași stradă din Craiova, fiind testat și de această dată cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 1,14 mg/alcool pur în aerul expirat”, au precizat oamenii legii.

Prins băut la volan şi în urmă cu un an

Poliţiştii doljeni mai spun că, după ce a fost depistat a doua oară conducând băut, bărbatul a fost dus din nou la spital. A refuzat încă o dată recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.

Pe numele bărbatului au fost întocmite două dosare penale pentru comiterea infracțiunilor de conducerea fără permis, sub influenţa alcoolului și refuz de recoltare a probelor biologice. În total, bărbatul este cercetat pentru comiterea a cinci infracţiuni.

Poliţiştii doljeni mai spun că bărbatul de 53 de ani nu este la prima faptă de acest fel.

„Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul în cauză a mai fost depistat în data de 15 iunie 2020, în timp ce conducea un autoturism pe raza Municipiului Craiova, având o concentrație de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au mai precizat oamenii legii.

Arestat pentru comiterea a cinci infracţiuni

Tot vineri, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore şi dus în arestul IPJ Dolj. Sâmbătă, craioveanul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea procurorilor şi a dispus arestarea bărbatului pe o perioadă de 30 de zile.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului G.D. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 17.07.2021 până la data de 15.08.2021, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător din oficiu, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar”, a dispus instanţa.

Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi contestată de inculpat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS