11.8 C
Craiova
luni, 23 mai, 2022
Știri de ultima orăEvenimentPolițist american de origine română, împușcat de opt ori în Arizona

Polițist american de origine română, împușcat de opt ori în Arizona

Un polițist de origine română, Tyler Moldovan, se află în stare critică, într-un spital din Phoenix (Arizona) după ce a fost împușcat de opt ori în timpul unei misiuni, în noaptea de luni spre marți, informează Hotnews.

Șeful poliției din Phoenix, Jeri Williams, a declarat că polițistul Tyler Moldovan, 22 de ani, efectua o patrulă într-un complex de apartamente în jurul orei 2 a.m., după ce poliția a fost sesizată printr-un apel la 911 că o mașină circulă haotic și cu mare viteză în zona respectivă.

Potrivit autorităților, suspectul a fost identificat în persoana lui Essa Williams, de 24 de ani. Acesta a fost găsit ascunzându-se pe terasa unui apartament, moment în care a scos pistolul și a tras înspre ofițerul Moldovan.

Ofițerul de poliție a fost împușcat de opt ori, inclusiv în cap, și este în continuare în stare critică, potrivit  ABC Arizona.

Comunitatea, în stare de șoc

Presa locală relatează povestea polițistului de origine română, despre care spune că obișnuia să cânte la tubă în formația Bisericii Penticostale Române ”Happy Valley” (Valea Fericirii- n.red), ultima oară când a făcut acest lucru fiind chiar în weekend, în cadrul slujbei de seară.

“Vestea este un șoc total pentru noi”, a spus Claud Olar, unul dintre membrii formației care cântă la biserică.

Potrivit acestuia, bunicul lui Tyler a fost unul dintre pastorii fondatori ai bisericii, care reunește acum în jur de 2.800 de enoriași.

Olar mai spune că Tyler este un om devotat, care a dat dovadă de etică și loialitate în tot ceea ce face. “A făcut asta în școala generală, în liceu, la academia de poliție și ca polițist”, a spus Olar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Şapte morţi şi 24 de răniţi după ce un...

Cel puţin şapte persoane au murit, luni, în Filipine,...

ȘTIRI GdS