24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbatul care a vrut să arunce în aer locuinţa soţiei, la judecată

Bărbatul care a vrut să arunce în aer locuinţa soţiei, la judecată

Judecătorii au dispus prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele a trei doljeni judecaţi pentru trafic de droguri şi deţinere de droguri pentru consum. Unul dintre inculpaţi este acuzat că a fabricat explozibil pentru a arunca în aer locuinţa soţiei sale, de care se despărţise. De altfel, în timp ce fabrica explozibilul, bărbatul ar fi provocat o explozie în urma căreia el şi o persoană au fost răniţi.

Ancehtatorii au stabilit că, începând din 2019, doi dintre inculpaţi au vândut droguri consumatorilor din judeţul Dolj. Al treilea ar fi încercat să fabrice explozibil pentru a se răzbuna pe soţia sa.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu toamna anului 2019, doi dintre inculpați au comercializat droguri de risc (canabis) către mai multe persoane de pe raza județului Dolj, obținând importante sume de bani.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel de-al treilea inculpat a deținut droguri de risc pentru consum propriu și s-a aprovizionat cu articole pirotehnice, pe care le-a prelucrat în scopul obținerii de materie explozibilă.

La data de 28.05.2020, prin manipularea defectuoasă a acestora, inculpatul a provocat, la locuința sa, o explozie în urma căreia el şi o altă persoană au suferit numeroase leziuni.
Din cercetări a reieșit faptul că inculpatul intenționa să folosească materia explozivă pentru a incendia locuința soției sale, de care era despărţit și căreia i-a adresat numeroase ameninţări cu moartea”, au precizat anchetatorii.

Droguri şi articole pirotehnice, ridicate în urma percheziţiilor

Pe 19 mai, oamenii legii au descins la domiciliile suspecţilor. Este vorba de doi bărbaţi, de 38 şi 31 de ani, din Călăraşi, respectiv Sadova, şi de un tânăr de 23 de ani, din Dăbuleni.

Au fost ridicate mai multe doze de canabis, instrumente şi dispozitive de mărunţire şi porţionare a canabisului, 171 pachete de ţigări de contrabandă, plus 527 articole pirotehnice.

Ulterior, cei trei suspecţi au fost arestaţi preventiv printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Mandatele de arestare au fost prelungite în mai multe rânduri de instanţa de judecată. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pe 17 noiembrie. Hotărârea instanţei a fost contestată la Curtea de Apel Craiova. La sfârşitul lunii noiembrie, instanţa a respins respins contestaţiile ca nefondate.

Cei trei doljeni, trimişi în judecată

Între timp, la începutul lunii septembrie, cei trei bărbaţi au fost trimişi în judecată. Printre infracţiunile de care sunt acuzaţi se numără traficul de droguri de risc, deținerea de droguri pentru consum propriu, amenințarea și nerespectarea regimului materiilor explozive. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în procedură de cameră preliminară. Pe 14 octombrie, instanţa a respins cererile şi excepţiile formulate de unul dintre inculpaţi şi a dispus începerea judecăţii. Şi această hotărâre a fost contestată de unul dintre inculpaţi, acţiunea sa urmând să fie soluţionată de Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS