21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbat acuzat că a vrut să incendieze locuinţa soţiei, în arest

Bărbat acuzat că a vrut să incendieze locuinţa soţiei, în arest

Procurorii DIICOT au cerut şi obţinut prelungirea mandatelor de arestare preventivă emise de instanţă pe numele a trei persoane suspectate de trafic de droguri şi deţinere de droguri. Unul dintre inculpaţi este acuzat că ar fi fabricat explozibil pentru a arunca în aer locuinţa soţiei sale. În timp ce fabrica explozibilul, suspectul ar fi provocat o explozie în urma căreia el şi o persoană au fost răniţi.

Potrivit procurorilor DIICOT, începând cu anul 2019, doi dintre inculpaţi au vândut droguri consumatorilor din judeţul Dolj. Al treilea ar fi încercat să fabrice explozibil pentru a se răzbuna pe soţia sa, de care se despărţise.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu toamna anului 2019, doi dintre inculpați au comercializat droguri de risc (canabis) către mai multe persoane de pe raza județului Dolj, obținând importante sume de bani.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel de-al treilea inculpat a deținut droguri de risc pentru consum propriu și s-a aprovizionat cu articole pirotehnice, pe care le-a prelucrat în scopul obținerii de materie explozibilă.

La data de 28.05.2020, prin manipularea defectuoasă a acestora, inculpatul a provocat, la locuința sa, o explozie în urma căreia el şi o altă persoană au suferit numeroase leziuni.
Din cercetări a reieșit faptul că inculpatul intenționa să folosească materia explozivă pentru a incendia locuința soției sale, de care era despărţit și căreia i-a adresat numeroase ameninţări cu moartea”, au precizat anchetatorii.

Percheziţii la domiciliile suspecţilor

Pe data de 19 mai, oamenii legii au descins la domiciliile suspecţilor. Este vorba de trei bărbaţi cu vârste între 23 şi 38 de ani din Călăraşi, Sadova şi Dăbuleni.

Au fost ridicate mai multe doze de canabis, dispozitive de mărunţire şi pachete de ţigări de contrabandă. În plus, au fost ridicate 527 articole pirotehnice, deținute fără drept.

Pe 20 mai, cei trei suspecţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT pentru 24 de ore. Au fost acuzaţi de trafic de droguri de risc, efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, deținerea fără drept de droguri de risc, amenințare și nerespectarea regimului materiilor explozive.

Mandatele de arestare, prelungite la cererea DIICOT

Tot pe 20 mai, cei trei suspecţi au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a emis mandate de arestare pe numele celor trei inculpaţi. Instanţa a respins cererile formulate de inculpaţi, prin avocaţi, de luare a măsurii controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. 

Pe 9 iunie, anchetatorii au cerut şi obţinut prelungirea cu 30 de zile a mandatelor emise pe numele suspecţilor. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost menţinută de Curtea de Apel Craiova.

Vineri, pe 9 iulie, Tribunalul Dolj a dispus pentru a doua oară prelungirea mandatelor emise pe numele celor trei doljeni. Prelungirea măsurii preventive a fost dispusă de instanţă tot la cererea anchetatorilor. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS