10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentÎn arest pentru falsificare de monedă

În arest pentru falsificare de monedă

Judecătorii doljeni au prelungit mandatul de arestare emis pe numele unui craiovean de 21 de ani, judecat pentru punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune. Inculpatul este acuzat că a cumpărat un telefon mobil în valoare de 1.000 de euro cu bancnote falsificate. Ulterior, în urma percheziţiilor, oamenii legii au descoperit bancnote contrafăcute în valoare de 13.010 euro.

Tânărul de 21 de ani a fost reţinut de ofiţerii de combatere a criminalității organizate pe data de 16 septembrie. Bărbatul este acuzat de punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

„Din cercetările efectuate până în prezent de polițiștii specializați în combaterea falsului de monedă, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiași, a rezultat faptul că, în cursul acestui an, tânărul de 21 de ani ar fi indus în eroare o femeie din Filiași, căreia i-ar fi predat 10 bancnote contrafăcute din cupiura de 100 de euro în schimbul unui telefon mobil.

În vederea probării activității infracționale desfășurate de cel în cauză, polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare în Craiova şi comuna Turburea, județul Gorj.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au găsit telefonul în cauză, dar și mai multe bancnote contrafăcute, în valoare totală de 13.010 euro. Bunurile respective au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, au precizat oamenii legii.

Arest prelungit pentru craioveanul de 21 de ani

În cursul zilei de 17 septembrie, suspectul a fost dus la Judecătoria Filiași cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. Ulterior, la începutul lunii octombrie, procurorii au cerut şi obţinut prelungirea mandatului de arestare emis pe numele inculpatului.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pe 4 noiembrie. Judecătorii din Filiaşi au dispus menţinerea măsurii arestului preventiv faţă de inculpat. Instanţa a respins cererea inculpatului de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu. Hotărârea Judecătoriei Filiaşi a fost contestată de inculpat la Tribunalul Dolj. Instanţa i-a respins contestaţia ca nefondată, aşa că bărbatul rămâne în continuare în arest.

Între timp, la începutul lunii noiembrie, tânărul a fost trimis în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Filiaşi, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS