27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoi români, arestaţi preventiv pentru trafic de migranţi. Incredibil ce aveau în garaj (VIDEO)

Doi români, arestaţi preventiv pentru trafic de migranţi. Incredibil ce aveau în garaj (VIDEO)

Doi români au fost arestaţi preventiv pentru trafic de migranţi. Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritoarial al Poliţiei de Frontieră Timişoara în cooperare cu poliţişti din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta au depistat opt cetăţeni din India într-un autoturism condus de o femeie cetăţean român, având ca antemergător un alt cetăţean român implicat în activitatea infracţională. Cei doi cetăţeni români au fost arestaţi preventiv pentru infracţiunea de trafic de migranţi.

În data de 12.11.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş în cooperare cu poliţişti din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în vederea documentării activităţii infracţionale a persoanelor implicate în adăpostirea şi transportul migranţilor din zona de frontieră în municipiul Timişoara.

Astfel, poliţiştii de frontieră au efectuat activităţi specifice, ocazie cu care au observat un autoturism marca Ford şi un BMW, care se deplasau pe DN59B din direcţia Banloc spre localitatea Deta şi ulterior pe E70 spre municipiul Timişoara, acestea fiind suspecte că ar fi implicate în activităţi infracţionale privind traficul cu migranţi.

În jurul orei 12.30 cele două autoturisme au fost interceptate şi oprite de către poliţiştii de frontieră la intrarea în municipiul Timişoara.

Doi români au fost arestaţi preventiv pentru trafic de migranţi. Ce au descoperit oamenii legii

La verificările efectuate asupra celor două mijloace de transport, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că în interiorul autoturismului Bmw, condus de o femeie cetăţean român S.M., în vârstă de 42 de ani se aflau, opt cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor, iar în celălalt autoturism marca Ford, condus tot de un cetăţean român P.C., în vârstă de 44 de ani, nefiind găsite alte persoane, acesta având rol de antemergător.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei opt cetăţeni străini sunt din India, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 30 ani.

La cercetări, cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde şi că intenţionau să ajungă cu sprijinul celor doi cetăţeni români, în municipiul Timişoara contra sumei de 50 de euro de persoană.

Cu garajul plin de migranți

Extinzând cercetările, seara trecută, în jurul orei 20:00, în baza mandatului de percheziţie emis de un judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, poliţiştii de frontieră au efectuat o percheziţie domiciliară la un imobil din localitatea Banloc, judeţul Timiş, la domiciliul numitei S.M.. Cu această ocazie, au fost descoperite într-un garaj, 16 persoane dintre care 13 indieni, 2 afgani şi un pakistanez cu vârste cuprinse între 18 şi 41 de ani, fără documente asupra lor. La faţa locului a fost solicitată intervenţia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic al cetăţenilor străini, după care au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

Doi români, arestaţi preventiv pentru trafic de migranţi
Doi români, arestaţi preventiv pentru trafic de migranţi

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi de trafic de migranţi, pentru cei doi cetăţeni români.

Totodată pe numele acestora, judecătorul de dreptul si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS