13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn Porsche Panamera, confiscat de instanţă de la un vânzător de cocaină

Un Porsche Panamera, confiscat de instanţă de la un vânzător de cocaină

-

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins apelul formulat de un bărbat de 31 de ani, condamnat la 5 ani şi 5 luni de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, instanţa a dispus confiscarea drogurilor şi a două autoturisme, printre care un Porsche Panamera. În septembrie 2020, în maşina cu care suspectul se întorcea din Olanda, oamenii legii au descoperit aproape 400 grame de cocaină.

Potrivit procurorilor DIICOT, inculpatul vindea cocaină cu 100 euro gramul. În faţa oamenilor legii, inculpatul a susţinut că procura drogurile din Olanda, cu prețul de 30 euro/gram. Pe data de 16 septembrie 2020, în maşina bărbatului, un Audi A6, au fost găsite aproape 400 grame de cocaină.

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2018 – 2020, inculpatul a desfășurat activități de trafic de droguri de mare risc, în special cocaină, pe raza județelor Olt și Dolj, droguri pe care le comercializa la prețul de 100 euro/gram. Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului, pe raza orașului Filiași, în timp ce se întorcea din Olanda, având ascunsă în capitonajul autoturismului cantitatea de aproximativ 400 de grame de cocaină”, au precizat anchetatorii.

Drogurile erau ascunse în captuşeala plafonului autoturismului.

Pistoale şi droguri, ridicate în urma percheziţiilor


Ulterior, polițiștii au efectuat patru percheziții domiciliare, în județele Olt și Gorj. În una dintre locații au fost descoperite trei pistoale cu glonț și 59 de cartușe, toate deținute ilegal. De asemenea, într-un imobil din oraşul Balş, Olt, au fost găsite 132.94 grame MDMA și 13.31 grame de amfetamină. 

După audieri, procurorii DIICOT au dispus reţinerea suspectului pe o perioadă de 24 de ore. Bărbatul a fost acuzat de trafic de droguri de mare risc și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Pe 16 septembrie, suspectul a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Mandatul de arestare a fost emis de magistraţii Tribunalului Dolj.

Condamnat definitiv la Curtea de Apel Craiova

Inculpatul a fost defrit justiţiei în noiembrie 2020. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat în mai, anul acesta. Pentru incfracţiunile comise, bărbatul a fost condmanat la patru ani şi trei luni de închisoare. Instanţa a dispus revocarea suspendării unei pedepse de un an şi două luni de închisoare, primită de inculpat într-un alt dosar. În final, bărbatul de 31 de ani a fost condamnat la cinci ani şi cinci luni de închisoare cu executare. Din pedeapsa primită se scade durata reţinerii şi arestării preventive(de la 16.09.2020 la zi).

Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Ieri, instanţa i-a respins acţiunea ca nefondată. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, aşa că trebuie să execute pedeapsa stabilită de Tribunalul Dolj.

Un Porsche Panamera şi un Audi A6, confiscate de instanţă

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, instanţa a dispus confiscarea drogurilor în vederea distrugerii. De asemenea, au fost confiscate cele trei pistoale şi muniţia, dar şi sume de bani şi două balanţe electronice.

În plus, judecătorii au dispus confiscarea de la inculpat a două autoturisme. Este vorba de un Porsche Panamera (înmatriculat în Dolj) şi un Audi A6(înmatriculat în Bulgaria). Potrivit instanţei, primul a fost dobândit prin săvârşirea de infracţiuni de trafic de droguri de mare risc, iar al doilea a fost folosit la săvârşirea infracţiunii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS