14.5 C
Craiova
luni, 3 octombrie, 2022
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Bicicletele lotului italian de ciclism furate în Franța după câștigarea titlului mondial, găsite în Vrancea

(VIDEO) Bicicletele lotului italian de ciclism furate în Franța după câștigarea titlului mondial, găsite în Vrancea

-

Polițiștii de la Crimă Organizată Galați și procurorii DIICOT Vrancea au destructurat o rețea internațională de traficanți de droguri și hoți care acționau în vestul Europei.

Aceștia sunt autorii furtului de acum câteva zile din Franța, unde persoane necunoscute au furat din fața hotelului bicicletele lotului național de ciclism al Italiei, la o zi după câștigarea titlului mondial. Valoarea prejudiciului era uriașă, de peste 600.000 de euro.

Hoții de biciclete erau și traficanți de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de constituire și aderare la un grup infracțional organizat, trafic și consum ilicit de droguri de mare risc, introducere în țară de droguri de mare risc și furt calificat cu consecințe deosebit de grave. În cadrul acțiunii, 20 de mandate de aducere au fost puse în executare”, a informat vineri Poliția Română.

Hoții bicicletelor erau, în paralel, și traficanți de droguri, care aduceau în România cocaine și hașiș.

”Din cercetări a reieșit că, în prima parte a anului 2021, 4 bărbați, din județul Vrancea, ar fi constituit un grup infracțional organizat având ca scop introducerea în țară de droguri de mare risc (cocaină), pe care le-ar fi comercializat în județele Vrancea și Bacău.

De asemenea, în aceeași perioadă s-ar fi conturat o linie infracțională distinctă, ce urmărea valorificarea în țară a unor bunuri sustrase din diverse state europene.

Astfel, la data de 23 octombrie 2021, persoanele bănuite ar fi sustras 22 de biciclete, care ar fi aparținut unei echipe de ciclism ce participa la o competiție în Franța, cu o valoare de aproximativ 600.000 de euro”, se mai arată în comunicatul Poliției Române.

Hoți prinși în flagrant când încercau să vândă bicicletele

”La data de 28 octombrie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au organizat o acțiune pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri de mare risc și pentru identificare bunurilor sustrase, de către membrii grupului infracțional, de pe teritoriul altor state.

În urma acțiunii, polițiștii i-au prins în flagrant delict pe aceștia, în timp ce ar fi încercat să comercializeze o parte din cele 22 de biciclete sustrase din Franța.

Ulterior, au fost efectuate 14 percheziții domiciliare, la locuințele și imobilele din județul Vrancea, folosite de persoanele bănuite, fiind identificate și ridicate, în vederea cercetărilor, 21 de biciclete sustrase de pe teritoriul Franței, precum și 8 ecrane interactive, un DVR, 10 telefoane mobile, 2 grame de hașiș, 13.850 de lei și 2.800 de euro.

În urma analizării materialului probator administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea au dispus împotriva celor patru persoane măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă”, arată poliția.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Accident grav în Craiova. O femeie, rănită

O femeie a fost rănită şi transportată la spital...

ȘTIRI GdS