3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVânzători de etnobotanice, la judecată

Vânzători de etnobotanice, la judecată

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 și 37 de ani, acuzaţi de efectuarea de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive. Potrivit anchetatorilor, inculpații au cumpărat din Olanda substanțe pentru prepararea etnobotanicelor. După le amestecau cu produse toxice, le vindeau către diverși consumatori.

Potrivit anchetatorilor, substanțele ar fi fost cumpărate din Olanda de cei trei inculpaţi.

”În cursul anului 2021, inculpații au efectuat, fără drept, operațiuni cu produse cunoscând că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în modalitățile punerii în vânzare, tratării şi ambalării acestora.
În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a constatat faptul că, inculpații au introdus în țară, de pe teritoriul Olandei, prin intermediul firmelor de curierat, colete în interiorul cărora se aflau disimulate substanțe active folosite la prepararea substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive.

Substanțele necesare pentru prepararea drogurilor erau comandate de către membrii grupului din mediul online. După ce erau amestecate cu alte produse toxice erau puse în vânzare către consumatori”, au precizat procurorii DIICOT.

Un inculpat arestat preventiv, alţi doi la domiciliu


Pe data de 1 septembrie, oamenii legii au descins la domiciliile suspecților din județele Dolj și Olt. Procurorii DIICOT au explicat că au fost ridicate diverse substanțe cu efecte psihoactive.

Este vorba de 430 de grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, 52 de comprimate cu efect psihoactiv, precum şi alte substanţe, dispozitive și ambalaje folosite pentru prepararea şi distribuirea drogurilor.

O zi mai târziu, anchetatorii au cerut şi obţinut arestarea preventivă a celor trei inculpaţi. La afârşitul lunii septembrie, anchetatorii au cerut prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele celo trei. Instanţa a admis în parte solicitarea procurorilor. Astfel, în cazul unui inculpat, mandatul de arestare a fost prelungit cu 30 de zile. Alţi doi inculpaţi, doi craioveni, au fost plasaţi în arest la domiciliu. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpatul arestat preventiv. Pe 30 septembrie, Curtea de Apel Craiova i-a respins contestaţia ca nefondată.

Vânzători de etnobotanice, trimişi în judecată

Săptămâna trecută, pe 20 octombrie, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a celor trei inculpaţi. Aceştia sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional şi efectuarea de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS