4.3 C
Craiova
duminică, 5 decembrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentIncendiu la o fabrică de explozivi din Rusia. 16 persoane au murit

Incendiu la o fabrică de explozivi din Rusia. 16 persoane au murit

Șaisprezece persoane au fost ucise într-o explozie, urmată de un incendiu la o fabrică de praf de pușcă și produse chimice din provincia rusă Ryazan din vest, a informat agenția de presă TASS vineri, citând o sursă.

Ministerul de urgență a confirmat 12 decese în accident, spunând că patru persoane au fost date dispărute. Incendiul ar fi fost cauzat de o ”încălcare în procesul tehnologic” şi a unor ”norme de securitate”, potrivit unei surse din cadrul forţelor de ordine, citată de agenţia rusă de presă Interfax. Imaginile de pe site-ul publicat de minister au arătat că pompierii stăteau lângă o clădire din cărămidă care părea că a fost parțial demolată de explozie.

Incidentul a avut loc în instalaţia Elastik, o societate specializată în producţia de explozivi industriali de uz civil, potrivit site-ului fabricii, dar care dispune, de asemenea, de ”capacităţi de producţie” de muniţie, potrivit Reuters.

Ea este considerată o ”întreprindere strategică” de către Guvernul rus şi aparţine, tot potrivit site-ului întreprinderii, conglomeratului de stat Rostec, din care fac parte numeroase societăţii care furnizează produse industriale sau de înaltă tehnologie sectoarelor civil şi militar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vaccinul Pfizer pentru copiii de peste 5 ani, aprobat...

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Australia (TGA) a...

ȘTIRI GdS