12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentIncendiu la o fabrică de explozivi din Rusia. 16 persoane au murit

Incendiu la o fabrică de explozivi din Rusia. 16 persoane au murit

Șaisprezece persoane au fost ucise într-o explozie, urmată de un incendiu la o fabrică de praf de pușcă și produse chimice din provincia rusă Ryazan din vest, a informat agenția de presă TASS vineri, citând o sursă.

Ministerul de urgență a confirmat 12 decese în accident, spunând că patru persoane au fost date dispărute. Incendiul ar fi fost cauzat de o ”încălcare în procesul tehnologic” şi a unor ”norme de securitate”, potrivit unei surse din cadrul forţelor de ordine, citată de agenţia rusă de presă Interfax. Imaginile de pe site-ul publicat de minister au arătat că pompierii stăteau lângă o clădire din cărămidă care părea că a fost parțial demolată de explozie.

Incidentul a avut loc în instalaţia Elastik, o societate specializată în producţia de explozivi industriali de uz civil, potrivit site-ului fabricii, dar care dispune, de asemenea, de ”capacităţi de producţie” de muniţie, potrivit Reuters.

Ea este considerată o ”întreprindere strategică” de către Guvernul rus şi aparţine, tot potrivit site-ului întreprinderii, conglomeratului de stat Rostec, din care fac parte numeroase societăţii care furnizează produse industriale sau de înaltă tehnologie sectoarelor civil şi militar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS