16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPercheziții la o grupare specializată în șantaj, hărțuire, violare de domiciliu

Percheziții la o grupare specializată în șantaj, hărțuire, violare de domiciliu

Procurorii DIICOT din Timişoara au făcut, marţi, cinci percheziţii în judeţele Timiş şi Arad, pentru destructurarea unei grupări specializate în şantaj, hărţuire, violare de domiciliu şi violarea vieţii private, după ce o femeie, angajată a unei firme, ar fi fost urmărită, şantajată şi hărţuită de fostul iubit, un cetăţean austriac, care îi era şi patron. Trei persoane vor fi audiate în acest dosar.

„În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2021, un cetăţean austriac împreună cu doi cetăţeni români au constituit un grup infracţional organizat, care în mod coordonat şi repetat, prin utilizarea unor dispozitive de localizare şi dispozitive de înregistrare ambientală, au urmărit şi supravegheat fără drept o persoană vătămată de sex feminin, la domiciliul şi la locul său de muncă, cauzându-i acesteia o stare de temere pentru siguranţa sa.

De asemenea, prin utilizarea repetată de constrângeri, constând în ameninţări cu desfacerea contractului de muncă precum şi printr-o monitorizare ambientală agresivă, fără drept a vieţii private a victimei, membrii grupului au încercat să o determine pe aceasta, să reia o relaţie extraconjugală mai veche cu unul dintre suspecţi, respectiv cetăţeanul austriac. Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că persoana vătămată avea şi calitatea de angajat la o societate comercială administrată de către cetăţeanul austriac”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Cetăţeanul austriac ar fi dorit să reia relaţia cu femeia, ameninţând-o pe aceasta în mod repetat.

I-a monitorizat viața privată

Începând cu anul 2021, cetăţeanul austriac dorind să reia relaţia cu persoana vătămată, a ameninţat-o pe aceasta în mod repetat cu desfacerea contractului de muncă, demarând o campanie de monitorizare agresivă a vieţii private a victimei. La data de 11.01.2021, cetăţeanul austriac a pătruns fără drept în locuinţa victimei, apelând la serviciile mai multor detectivi particulari pentru supravegherea şi hărţuirea victimei. De asemenea, acesta a procedat la localizarea şi ascultarea fără drept a convorbirilor ambientale, prin montarea de mijloace tehnice în articolele de îmbrăcăminte şi în autoturismul de serviciu utilizat de către persoana vătămată.

La solicitarea cetăţeanului austriac, doi detectivi particulari ar fi urmărit-o pe femeie, încălcându-i dreptul la viaţa privată. La solicitarea liderului grupării, pe tot parcursul anului 2021, în mod coordonat şi repetat, cei doi detectivi particulari împreună cu alte persoane din anturajul acestora, care erau neautorizate să desfăşoare activităţi de detectivi, contrar prevederilor Legii nr. 329/2003 privind exercitarea profesiei de detectiv particular, încălcând dreptul la viaţă intimă, familială şi privată al persoanei vătămate, au procedat la supravegherea ambientală în locuri publice şi la domiciliul victimei, beneficiind de suportul tehnic clandestin al cetăţeanului austriac (aparatura de localizare şi ascultare fără drept a convorbirilor ambientale).

Procurorii DIICOT au identificat, în urma percheziţiilor, dispozitivele de localizare şi de ascultare ambientală, montate pe autoturismul utilizat de către femeie, fără ştirea sau acordul acesteia. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 3 laptop-uri, 6 telefoane mobile, 1 H.D.D., 3 reportofoane şi un dispozitiv G.P.S. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara vor fi audiate trei persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS