2.1 C
Craiova
sâmbătă, 4 decembrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentArest prelungit pentru un craiovean prins cu 13.000 de euro falşi

Arest prelungit pentru un craiovean prins cu 13.000 de euro falşi

Judecătorii din Filiaşi au prelungit mandatul de arestare emis pe numele unui craiovean de 21 de ani, cercetat pentru punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune. Inculpatul este acuzat că a cumpărat un telefon mobil în valoare de 1.000 de euro cu bancnote falsificate. Ulterior, în urma percheziţiilor, oamenii legii au descoperit bancnote contrafăcute în valoare de 13.010 euro.

Tânărul de 21 de ani a fost reţinut de ofiţerii de combatere a criminalității organizate pe data de 16 septembrie. Acesta este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

„Din cercetările efectuate până în prezent de polițiștii specializați în combaterea falsului de monedă, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiași, a rezultat faptul că, în cursul acestui an, tânărul de 21 de ani ar fi indus în eroare o femeie din Filiași, căreia i-ar fi predat 10 bancnote contrafăcute din cupiura de 100 de euro în schimbul unui telefon mobil.

În vederea probării activității infracționale desfășurate de cel în cauză, polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare în Craiova şi comuna Turburea, județul Gorj.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au găsit telefonul în cauză, dar și mai multe bancnote contrafăcute, în valoare totală de 13.010 euro. Bunurile respective au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, au precizat oamenii legii.

Arest prelungit pentru craioveanul de 21 de ani

În cursul zilei de 17 septembrie, suspectul a fost dus la Judecătoria Filiași cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpat la Tribunalul Dolj. Pe 21 septembrie, instanţa i-a respins acţiunea ca nefondată.

Ulterior, pe 7 octombrie, procurorii au cerut şi obţinut prelungirea mandatului de arestare emis pe numele inculpatului.

„Admite propunerea de prelungire a duratei arestării preventive formulate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Filiaşi cu privire la inculpatul D.F., urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune. Prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului D.F. pe o durată de 30 de zile, de la data de 17.10.2021 până la data de 15.11.2021 inclusiv”, a dispus instanţa.

Şi această hotărârea a fost contestată de inculpat la Tribunalul Dolj. Instanţa urmează să se pronunţe pe data de 13 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un nou meci excelent, o nouă victorie pentru baschetbaliștii...

Cu cât trec etapele, cu atât baschetbaliștii de la...

ȘTIRI GdS