2.5 C
Craiova
marți, 30 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentUn român a fost răpit în Spania, după un scenariu demn de un film de acţiune

Un român a fost răpit în Spania, după un scenariu demn de un film de acţiune

Un român a fost răpit în Spania de traficanţi. Tânărul de 28 de ani a plătit pentru faptul că o grupare de traficanţi de droguri a pierdut un transport de 300 de kilograme de marijuana.

Un tânăr de 28 de ani din Bistrița-Năsăud a fost răpit din cauza unui conflict generat de un schimb de 700 kilograme de canabis între Spania, Italia și Germania. Un șofer angajat de tatăl tânărului „a pierdut” 300 de kilograme de droguri.

Din ancheta polițiștilor a reieșit că, la începutul lunii august, un bărbat din Năsăud, administratorul unei societăți de transport internațional a mers în Spania, împreună cu fiul lui de 28 de ani, pentru a rezolva neînțelegeri în legătură cu un transport, potrivit Digi24.

În schimbul fiului, i s-au cerut 750.000 de euro, banii reprezentând contravaloarea drogurilor

Ajuns în Spania, s-ar fi întâlnit cu 3 bărbați, de origine albaneză, care l-au reținut pe fiu, pentru că unul dintre șoferii care lucra la firmă ar fi trebuit să transporte, din Spania în Italia, 300 de kilograme de droguri care nu ar fi ajuns la destinație.

Totodată, în schimbul fiului, i s-au cerut 750.000 de euro, banii reprezentând contravaloarea drogurilor.

La data de 17 august, bărbatul a sesizat evenimentele autorităților române.

Înainte de răpire, un bărbat de 49 de ani, șofer la firma de transport, a primit în Spania 700 de kilograme de cannabis. Urma să ducă drogurile în Italia și Germania.

Încărcarea drogurilor în autovehicul s-ar fi făcut în zona Valencia-Alicante

Încărcarea drogurilor în autovehicul s-ar fi făcut în zona Valencia-Alicante, iar acesta ar fi transportat drogurile până în localitatea Medinia-Spania, unde ar fi predat 300 de kilograme de droguri unui alt șofer, de la aceeași firmă de transport, un bărbat de 42 de ani.

Acesta le-ar fi încărcat, pentru a le duce în Italia, însă mașina a fost găsită abandonată în Medina, iar drogurile nu au mai fost găsite.

Diferența de 400 de kilograme a fost dusă în Germania de către șoferul în vârstă de 49 de ani.

Şoferul de 42 de ani a fost prins în Bistrița. Locuințele lui au fost percheziționate

Pe 24 august, șoferul de 42 de ani a fost prins în Bistrița. Locuințele lui au fost percheziționate, fiind confiscate trei telefoane mobile, 6 cartele SIM, 400 de euro, 1.650 de lei, un dispozitiv GPS, un laptop și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

De asemenea, bărbatul de 49 de ani și un alt bărbat, de 42 de ani, ambii cetățeni români, au fost arestați de autoritățile spaniole.

Tânărul răpit a fost eliberat și luat în custodie de autoritățile spaniole, fiind repatriat pe 1 septembrie. Poliția spune că a fost rănit de către răpitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cupa României / Sepsi Sf. Gheorghe este prima semifinalistă

Sepsi Sf. Gheorghe și-a câștigat locul în semifinalele Cupei...

ȘTIRI GdS