19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn tată şi trei fii, arestaţi după ce au bătut o familie la mall

Un tată şi trei fii, arestaţi după ce au bătut o familie la mall

Un tată şi cei trei fii ai săi au ajuns în arest după ce au revendicat un loc de parcare, exact ca în Vestul Sălbatic. Cei patru au luat la pumni o femeie şi pe soţul acesteia pentru că nu le-a convenit unde au parcat cei doi maşina. Scandalul a avut loc în parcarea Electroputere Mall din Craiova.

Un bărbat din Craiova, Valentin N-V, le-a dat o lecţie „importantă“ de viaţă celor trei fii ai săi, de 17, 19 şi 22 de ani. Le-a arătat cum se obţine un loc de parcare, cu forţa pumnului. Luni seara, toţi cei patru au mers la mall-ul din Craiova, dar au plecat mai repede decât se aşteptau. Nu înainte să împartă pumni unei familii care a parcat într-un loc de parcare pe care şi-l doreau ei. Acum tatăl şi fiii au fost arestaţi pentru 30 de zile.

Ce s-a întâmplat în parcarea mall-ului

Luni seara, pe 20 septembrie, unul dintre bătăuşi stătea într-un loc de parcare liber şi aştepta să vină cei din familie cu o maşină pentru a o parca. Practic, el a vrut să „rezerve“ locul, prin această metodă. Vizavi de acest loc de parcare, mai era încă un spaţiu liber. La scurt timp, o şoferiţă a venit şi a încercat să bage maşina pe locul de parcare de vizavi. Însă, nu a reuşit şi a parcat maşina pe locul pe care bărbatul stătuse să aştepte maşina lui. Între timp, a venit un alt autovehicul, care a parcat pe locul rămas liber. În maşină se aflau o femeie şi un bărbat, de 37 şi 38 de ani.

Imediat a ajuns şi maşina pentru care fusese „rezervat“ locul de parcare, din care au coborât încă trei persoane, cărora li s-a adăugat cel care îi aşteptase. Supăraţi că pierduseră locul, le-au cerut femeii şi bărbatului care parcaseră pe spaţiul neocupat să scoată maşina pentru a parca ei. Când s-au lovit de refuzul celor doi, i-au luat la bătaie. Tânăra care a parcat iniţial a scăpat de bătaie pentru că s-a blocat în maşină. Un martor care a văzut cum încasau pumni cei doi oameni nevinovaţi a sunat la poliţie. Dar, bătăuşii au plecat până să ajungă oamenii legii. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere s-a văzut violenţa cu care cei patru bărbaţi i-au atacat pe femeie şi bărbat.

Bătăuşii, găsiţi a doua zi

După incident, poliţişii doljeni au început cercetările, iar a doua zi dimineaţă, pe 21 septembrie, i-au găsit pe vinovaţi. „Poliţiştii Secţiei 3 Craiova i-au reținut pe bărbatul de 48 de ani şi pe cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 22 de ani, toţi din Craiova, bănuiţi că ar fi agresat fizic un bărbat de 38 de ani şi o femeie de 37 de ani, din municipiu. Cei patru au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Ei au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J.Dolj“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Miercuri, 22 septembrie, tatăl şi fiii au fost prezentaţi magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care au decis ca toţi cei patru să fie arestaţi preventiv. „Dispune arestarea preventivă a inculpatului N.-D. Valentin, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 22.09.2021 până la data de 21.10.2021 inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului N.-D. Iulian, pe o durată de 30 de zile. Dispune arestarea preventivă a inculpatului N.-D. Valentin. Dispune arestarea preventivă a inculpatului N.-D. Claudiu, pe durată de 30 de zile. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare“, a precizat instanţa.

Neamurile bătăuşilor i-au susţinut la poarta parchetului

Când cei patru vinovaţi au fost aduşi de poliţie la instanţă, în faţa parchetului s-au adunat câteva zeci de rude sau cunoştinţe ale bărbaţilor, pentru a-i susţine. Majoritatea celor prezenţi erau de etnie romă. Mai mulţi poliţişti i-au supravegheat pe cei prezenţi în faţa parchetului, tocmai pentru a evita un scandal. Instanţa a decis că toţi cei patru bătăuşi îşi vor petrece următoarele 30 de zile după gratii, iar rudele s-au văzut nevoite să plece acasă, fără ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS