21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentŞofer condamnat pentru loviri cauzatoare de moarte, sub control judiciar

Şofer condamnat pentru loviri cauzatoare de moarte, sub control judiciar

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus, vineri, menţinerea controlului judiciar faţă de un craiovean acuzat de loviri cauzatoare de moarte. Anchetatorii au reţinut că, în decembrie 2019, inculpatul a bătut un bărbat de 41 de ani, din Grădinile, Olt. Victima a decedat după câteva zile, la un spital din București. Anul acesta, inculpatul a fost condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare. În plus, a fost obligat să achite familie victimei daune morale în valoare totală de 800.000 de lei.

Incidentul în urma căreia bărbatul de 41 de ani și-a pierdut viața a avut loc în decembrie 2019, pe strada Doljului din Craiova. Victima locuia în Italia, iar înainte de Crăciun venise în România pentru a petrece sărbătorile de iarnă. Procurorii susţin că, pe 21 decembrie, bărbatul a mers la o întâlnire cu foştii colegi de la Liceul Militar. Întâlnirea a avut loc la un bar din Craiova. Câteva ore mai târziu a fost implicat într-o altercaţie, pe strada Doljului.

„În jurul orei 2.30, victima P.G., aflată în stare de ebrietate, se deplasa pe carosabil, pe strada Doljului din municipiul Craiova în direcţia străzii 1 Decembrie 1918 (…). În jurul orelor 2.34, victima a blocat calea de rulare a autoturismului marca BMW, condus de inculpatul P.I. Inculpatul a trecut cu autoturismul pe lângă P.G. şi după ce a mai parcurs câţiva metri a oprit. Victima a mers la portiera stângă, unde a avut o discuţie contradictorie cu inculpatul“, au susţinut anchetatorii.

Bărbatul de 41 de ani s-a lovit cu capul de asfalt

Anchetatorii au mai stabilit că bărbatul băut a fost lovit de şoferul BMW-ului.

„În momentul în care a ajuns în apropierea victimei a lovit-o pe aceasta cu pumnul mâinii stângi în zona obrazului drept. După recepţionarea loviturii, victima s-a retras către mijlocul şoselei, fiind urmărită de către inculpat, între ei fiind interpus martorul A.C. În timp ce victima se retrăgea, martorul A.C. s-a îndepărtat puţin de P.G. întrucât a observat că inculpatul avea cuţit în mână, aspect de care acesta a profitat şi a lovit victima cu pumnul stâng în zona obrazului drept. În urma loviturii recepţionate, victima a căzut şi s-a lovit cu capul de asfalt, iar apoi inculpatul a mai lovit-o de trei ori cu piciorul stâng în zona toracică“, au mai precizat anchetatorii.

Bărbatul de 41 de ani a decedat în dimineaţa zilei de 28 decembrie, la Spitalul „Bagdasar Arseni“ din Bucureşti.

Şofer condamnat pentru loviri cauzatoare de moarte

Craioveanul de 31 de ani a fost arestat preventiv pe 23 decembrie 2019. A stat după gratii până în martie, anul trecut, când Curtea de Apel Craiova a dispus plasarea sub control judiciar a inculpatului.
Între timp, în iunie 2020, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a inculpatului. Acesta este acuzat de loviri cauzatoare de moarte.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 29 aprilie. Inculpatul a primit o pedepasă de 6 ani şi 6 luni de închisoare pentru fapta comisă. Instanţa a mai dispus ca inculpatul să achite rudelor victimei suma totală de 800.000 de lei drept daune morale. Spitalul „Bagdasar Arseni” trebuie să primească suma de 11.727 lei, reprezentând cheltuieli medicale.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de inculpat şi două părţi civile din dosar la Curtea de Apel Craiova. Primul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 15 septembrie.

Vineri, instanţa a hotărât ca inculpatul să rămână în continuare sub control judiciar. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS