10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentŞofer turc, cercetat pentru mituirea unui poliţist de frontieră din Calafat

Şofer turc, cercetat pentru mituirea unui poliţist de frontieră din Calafat

Ofiţerii Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj au prins în flagrant un cetăţean turc, care încerca să mituiască cu 700 de euro un poliţist de frontieră din Calafat. Potrivit anchetatorilor, este vorba de şoferul de rezervă al unui autocar. În autovehicul au fost descoperite aproape 800 de parfumuri contrafăcute. Inculpatul este cercetat sub control judicar pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

Potrivit oamenilor legii, în autocarul condus de un cetăţean turc au fost descoperite 791 de parfumuri contrafăcute.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat, pentru a intra în țară, un cetăţean turc, care conducea un autocar în care se aflau mai mulţi pasageri. Alături de el, în calitate de şoferi de rezervă, mai călătoreau doi conaţionali, în vârstă de 33, respectiv 47 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat la compartimentul bagaje, poliţiştii de frontieră au descoperit, într-un loc special amenajat, mai multe colete care conţineau 791 de parfumuri ce purtau însemnele unor marci protejate, fiind suspeceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală a titularului de marcă.

În acest context, unul dintre şoferii de rezervă a oferit ofițerului de poliție de frontieră care a efectuat cercetarile suma de 700 euro”, au precizat ofiţerii anticorupţie.

Aceştia din urmă mai spun că, în schimbul mitei, poliţistul de frontieră ar fi trebuit să nu confişte parfumurile.

Şofer turc, prins în flagrant de ofiţerii anticorupţie

Poliţistul de frontieră a sesizat ofiţerii anticorupţie, care au organizat o acţiune de prindere în flagrant. Acţiunea de prindere în flagrant a fost organizată în cursul zilei de sâmbătă. Cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

„Cetățeanul turc a fost prins în flagrant, în timp ce oferea suma de 700 de euro ofițerului de poliţie. În urma cercetărilor efectuate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus cercetarea persoanei respective sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită”, au mai explicat oamenii legii.

Anchetatorii fac cercetări şi pentru infracțiunea de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică cu o marcă înregistrată. Toate parfumurile, în valoare totală de 197.750 de lei, au fost ridicate de lucrătorii Biroului Vamal Calafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS