10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘofer român, salvat de trei italieni după ce a rămas încarcerat în tirul răsturnat

Șofer român, salvat de trei italieni după ce a rămas încarcerat în tirul răsturnat

Trei membri ai unui club sportiv din Italia au fost adevăraţi îngeri salvatori pentru un şofer român de camion, după ce acesta a derapat şi a părăsit partea carosabilă, informează Observatornews.ro.

Accidentul s-a produs miercuri, aproape de miezul nopţii, într-o regiune aflată între localităţile Tresigallo şi Jolanda di Savoia. Şoferul camionului, în vârstă de 34 de ani a pierdut controlul volanului şi a ieşit în decor, camionul s-a răsturnat, iar şoferul a rămas încarcerat, fiind la un pas de moarte, potrivit il Resto del Carlino.

Cei trei membri ai clubului sportiv se întorceau de la o cină, când au observat camionul răsturnat pe câmpul de pe marginea drumului. Au coborât din autoturism, moment în care au auzit strigătul de ajutor al şoferului român.

Bărbaţii au alertat imediat autorităţile care au sosit la faţa locului pentru a-i acorda şoferului primele îngrijiri medicale. În tot acest timp, tinerii au comunicat cu şoferul pentru a-l menţine conştient până la sosirea echipajelor de salvare. 

„Ne întorceam de la o cină, moment în care am zărit camionul pe câmp. Iniţial am crezut că este epava unei maşini implicată într-un accident petrecut cu câteva ore în urmă, dar am spus că ar trebui totuşi să ne oprim să vedem ce se întâmplă. În acele momente am auzit strigătele de ajutor ale şoferului şi ne-am grăbit si îl ajutăm”, a povestit Alex Dalconi, unul dintre salvatori.

Medicii de pe ambulanţă au decis să îl transporte pe şofer la spital pentru îngrijiri suplimentare. Românul a fost transportat, cu un elicopter, la camera de gardă a spitalului Maggiore din Bologna. 

„Am ajutat medicii de pe ambulanţă să transporte targa până la elicopter, pentru că solul era noroios”, a adăugat Alex.

Urmele de frânare lăsate în urma camionului ar putea ajuta anchetatorii să stabilească cu exactitate care a fost cauza producerii accidentului, care doar printr-un noroc nu s-a transformat într-o tragedie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS