8.2 C
Craiova
miercuri, 20 octombrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentAproape 10 hectare de stuf şi vegetaţie uscată au ars în zona lacului Babadag

Aproape 10 hectare de stuf şi vegetaţie uscată au ars în zona lacului Babadag

Aproape 10 hectare de stuf şi vegetaţie uscată au ars, în seara zilei de miercuri, în zona lacului Babadag din judeţul Tulcea, într-un incendiu cauzat, cel mai probabil, de neatenţia unei persoane care a folosit focul într-un spaţiu deschis, a anunţat joi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Pentru stingerea incendiului au intervenit lucrătorii Staţiei de Pompieri Babadag cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, potrivit G4Media.ro.

„Cauza probabilă producerii incendiului este foc deschis în spaţii deschise”

„Incendiul, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 10 hectare de vegetaţie uscată şi stuf, a fost lichidat după aproximativ două ore. Cauza probabilă producerii incendiului este foc deschis în spaţii deschise”, a anunţat ISU Delta.

Pentru prevenirea unor asemenea evenimente, pompierii recomandă să se evite utilizarea focului în locuri cu pericol de incendiu, pe timpul nopţii şi pe timp de vânt, la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de construcţii, materiale sau substanţe combustibile, precum şi arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile în alte spaţii decât a celor special amenajate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cioloș, admonestări pentru Șoșoacă: ”Aveți pe conștiință minciunile aruncate...

Premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, s-a dezlănțuit...

ȘTIRI GdS