10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFace pușcărie după ce a rănit un polițist, în Fața Luncii

Face pușcărie după ce a rănit un polițist, în Fața Luncii

Magistrații de la Judecătoria Craiova au condamnat patru bărbați care au fost implicați într-un scandal cu săbii și cuțite, în noiembrie 2020, în cartierul craiovean Fața Luncii. Unul dintre inculpați, care a înțepat un polițist cu un cuțit, a primit o pedeapsă de doi ani și cinci luni de închisoare. Ceilalți inculpați au fost condamnați la un an și patru luni, respectiv un an și nouă luni de închisoare.

Scandalul în urma căruia un polițist a fost rănit a avut loc în noiembrie, anul trecut. Incidentul a fost făcut public de Sindicatul Polițiștilor Dolj.

”Azi, 23.11.2020, orele 12.00, exact în timpul în care se făceau avansările înainte de termen în sala Eugen Sandu de la I.P.J. Dolj, un polițist era ultragiat în Cartierul Fața Luncii din Craiova, pe raza de competență a Secției 6 Poliție. Mai exact, două familii de cetățeni „model”, plătitori de taxe și impozite, niște flori delicate rupte din grădina Soarelui și aruncate din greșeală peste gardul Cartierului Fața Luncii, își disputau supremația pe nămolul mahalalei, având asupra lor furcile, topoarele și săbiile din dotare.

Și pentru că făcuseră un jurământ la biserica din cartier că azi vor tăia un polițist, l-au înțepat „puțin” cu un cuțit în zona mâinii pe colegul nostru din cadrul Secției 1 Poliție Craiova, care a avut nenorocul ca la un moment dat în viața lui să își dorească să fie polițist. Unul foarte bun!”, au transmis sindicaliștii.

Polițist înțepat cu un cuțit, în timpul scandalului

Reprezentanții IPJ Dolj au explicat că, în timpul scandalului au fost trase două focuri de avertisment. Un agent de poliție a fost rănit în timp ce încarca să impobilizeze un scandalagiu.

”La fața locului au fost dirijate mai multe echipaje de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova, care au intervenit pentru restabilirea ordinii și liniștii publice în zona respectivă. Doi polițiști au executat câte un foc de avertisment, în plan vertical, pentru aplanarea stării conflictuale.

De asemenea, un alt polițist care a imobilizat unul dintre participanții la scandal, un bărbat de 31 de ani, din Craiova, a fost rănit de acesta la mâna stângă”, au precizat oamenii legii.

Foto: Sindicatul Politistilor Dolj

Bătut de față cu polițiștii, în propria gospodărie

Polițiștii doljeni au mai precizat că, în timpul altercației, un bărbat a fost lovit în cap de agresori.

”Polițiștii au condus la sediul Secției 6 Poliție nouă bărbați cu vârste între 22 și 56 de ani, din Craiova.

Din verificările efectuate a rezultat că patru persoane ar fi pătruns fără drept în curtea unui imobil, unde un bărbat de 56 de ani, care locuia la adresa respectivă, a fost lovit cu un obiect contondent în zona capului. Acesta a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, au mai susținut reprezentanții IPJ Dolj.

Ulterior, bărbatul de 31 de ani, care l-a înjunghiat pe polițist, a fost reținut pentru comiterea infracțiunii de ultraj.

Face pușcărie după ce a rănit un polițist

În martie, anul acesta, procurorii craioveni au dispus trimiterea în judecată a patru inculpați. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanță care s-a pronunțat în iulie.

Bărbatul de 31 de ani a fost condamnat la 2 ani, 5 luni și 10 zile de închisoare pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Alți doi inculpați au primit câte 1 an și 4 luni de închisoare pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Un alt inculpat, care a fost acuzat și de conducere fără permis, a fost condamnat la 1 ani și 9 luni de închisoare. Toate pedepsele sunt cu executare.

Instanța a mai hotărât ca cei patru inculpați să rămână în continuare sub control judiciar. În final, judecătorii au dispus confiscarea de la inculpați a două săbii, un cuțit și două bâte din lemn.

Hotărârea instanței a fost atacată de inculpați cu apel la Curtea de Apel Craiova. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 15 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS