16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoi spanioli şi doi moldoveni, în arest pentru trafic de droguri

Doi spanioli şi doi moldoveni, în arest pentru trafic de droguri

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus prelungirea arestului preventiv faţă de patru inculpaţi, doi cetăţeni moldoveni şi doi spanioli, cercetaţi în două dosare de trafic de droguri. Primii doi ar fi comandat droguri pe internet, după care le-au consumat sau vândut către diverse persoane din Craiova. Potrivit anchetatorilor, cetăţenii spanioli au cultivat sute de plante de canabis într-un imobil din localitatea doljeană Brădeşti.

Procurorii DIICOT anunţau, în iulie, arestarea a doi cetăţeni moldoveni, cu rezidenţă în Craiova, cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc.

Anchetatorii au precizat că, în cursul zilei de 21 iulie, au fost făcute percheziţii domiciliare la trei persoane suspectate de trafic de droguri de risc şi mare risc.

„Astfel, au fost descoperite droguri tip timbre şi alte tipuri de droguri de risc şi mare risc, precum şi dispozitive de mărunţire a drogurilor. Din cercetări a reieşit faptul că două dintre cele trei persoane bănuite ar fi comandat drogurile printr-o reţea de internet şi le-ar fi primit prin poştă, iar, ulterior, le-ar fi consumat sau le-ar fi pus în vânzare către diverse persoane”, au precizat anchetatorii.

După audieri, procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi dintre suspecţi. Este vorba de doi tineri, de 23 şi 26 de ani, cetăţeni moldoveni. Pe 22 iulie, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare pe numele celor doi inculpaţi.

Ulterior, anchetatorii au cerut prelungirea mandatelor emise pe numele inculpaţilor. Pe 16 august, Tribunalul Dolj a admis solicitarea anchetatorilor. Mandatele de arestare au fost prelungite cu 30 de zile, începând cu data de 21 august. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

Doi cetăţeni spanioli, arestaţi pentru trafic de droguri

Potrivit anchetatorilor, pe 25 martie, ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au aflat că într-un imobil din comuna Brădeşti, folosit de doi cetăţeni spanioli, sunt cultivate plante de canabis. Este vorba de un imobil cu parter şi etaj, ce prezenta la acea dată urmele unui incendiu. În casă au fost găsite instalaţii de iluminare şi de alimentare cu apă. Instalaţiile erau folosite pentru cultivarea plantelor de canabis.

„La data de 26.03.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună ofițeri de poliție judiciară au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia a fost identificată o plantație indoor de canabis, dotată cu sisteme de iluminare, încălzire şi irigare. Au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care şi 708 plante de canabis, totalizând 103,5 kilograme de masă vegetală, şi 19,5 kilograme de inflorescențe de canabis”, au explicat anchetatorii.

Tot pe 26 martie, procuririi DIICOT au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a celor doi suspecţi. Aceştia sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Ulterior, pe 28 martie, inculpaţii au fost arestaţi preventiv. Mandatele de arestare au fost emise de Tribunalul Dolj.

Ulterior, anchetatorii au cerut şi obţinut prelungirea arestului preventiv faţă de cei doi inculpaţi. Pe 16 august, judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus din nou menţinerea arestului preventiv faţă de cei doi inculpaţi. Şi această sentinţă poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS