13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoi cultivatori de canabis, în arest preventiv

Doi cultivatori de canabis, în arest preventiv

Judecătorii la de Tribunalul Dolj au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de doi cetăţeni spanioli, un bărbat şi o femeie, acuzaţi de trafic de droguri de risc. Anchetatorii susţin că inculpaţii au cultivat sute de plante de canabis într-un imobil din localitatea doljeană Brădeşti.

Potrivit procurorilor DIICOT, la sfârşitul lunii martie, ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au aflat că într-un imobil din comuna Brădeşti sunt cultivate plante de canabis. Este vorba de un imobil folosit de doi spanioli, ce prezenta la acea dată urmele unui incendiu. În interiorul casei se aflau mai multe instalaţii de iluminare şi de alimentare cu apă. Instalaţiile erau folosite pentru cultivarea plantelor de canabis.

„La data de 26.03.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună ofițeri de poliție judiciară au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia a fost identificată o plantație indoor de canabis, dotată cu sisteme de iluminare, încălzire şi irigare. Au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care şi 708 plante de canabis, totalizând 103,5 kilograme de masă vegetală, şi 19,5 kilograme de inflorescențe de canabis”, au precizat anchetatorii.

Arestaţi pentru trafic de droguri

Pe data de 26 martie, procuririi DIICOT au dispus reţinerea celor doi suspecţi. Aceştia sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Ulterior, pe 28 martie, inculpaţii au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpaţilor pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea instanţei a fost menţinută de Curtea de Apel Craiova.

Doi cultivatori de canabis, în arest

Ulterior, anchetatorii au cerut şi obţinut prelungirea arestului preventiv faţă de cei doi inculpaţi. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au prelungit cu câte 30 de zile mandatele de arestare emise pe numele inculpaţilor.

Pe 21 iulie, instanţa de judecată a hotărât ca cei doi inculpaţi să rămână în continuare după gratii.

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de inculpaţii C.A.E. şi F.J.M., prin încheierea nr. 73 din 28.03.2021 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj. Menţine măsura arestării preventive faţă de inculpaţii C.A.E. şi F.J.M. „, a dispus instanţa.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi a fost contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS