6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCraioveni implicaţi în atacul armat din Rovine, în arest

Craioveni implicaţi în atacul armat din Rovine, în arest

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au prelungit mandatele de arestare emise pe numele a doi craioveni implicaţi într-un atac armat, în ianuarie 2019. Alţi doi inculpaţi din acest dosar sunt judecaţi în stare de arest la domiciliu, iar alţi doi sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, totul a început în seara zilei de 14 ianuarie 2019. La un restaurant de pe strada A.I. Cuza a avut loc o altercaţie între patru persoane. Ulterior, trei dintre scandalagii au hotărât să se răzbune pe al patrulea.

„După acest conflict, care a rămas la stadiul de conflict verbal, inculpaţii S.M. C.A. şi C.M. au hotărât să meargă a doua zi dimineaţa să se răzbune pe persoana vătămată(…). Cei trei l-au cooptat şi pe amicul lor, inculpatul T.I., cu care s-au întâlnit apoi în dimineața zilei de 15.01.2019. După ce s-au înarmat cu diferite obiecte contondente (bâte) şi tăietor-înţepătoare (macetă/sabie), s-au deplasat împreună cu autoturismul marca Audi A4, înmatriculat în Anglia, în zona în care ştiau că locuieşte persoana vătămată“, au reţinut anchetatorii.

Maşina victimei, avariată de atacatori

Cei patru au aşteptat în maşină, iar când bărbatul a apărut, i-au acroşat maşina. „Imediat ce autoturismul marca Mercedes condus de persoana vătămată a plecat de pe loc şi a intrat în raza vizuală a inculpaţilor, aceştia s-au pus, la rândul lor, în mişcare, efectuând manevra de mers înapoi(…). A accelerat, lovind puternic, cu intenţie, autoturismul proprietatea persoanei vătămate G.M., mama lui P.L., ce ocupa în acel moment locul din dreapta faţă“, au mai stabilit procurorii doljeni.

Procurorii au mai stabilit că, după ce au avariat Mercedesul condus de craiovean, cei patru inculpaţi l-au atacat pe acesta.

În urma anchetei s-a mai stabilit că, după scandal, doi dintre atacatori au reuşit să convingă doi craioveni să îşi asume în locul lor comiterea faptelor. Astfel, pe 16 ianuarie, cei doi au mers la IPJ Dolj şi au declarat că au participat la atacul din dimineaţa zilei de 15 ianuarie. Procurorii doljeni au stabilit că declataţiile celor doi nu sunt adevărate.

Craioveni implicaţi în atacul armat din Rovine, în arest preventiv

La sfârşitul lunii martie 2019, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a opt inculpaţi. Cei patru atacatori sunt acuzaţi de tentativă de omor, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Doi inculpaţi sunt acuzaţi de favorizarea făptuitorului, iar alţi doi de portul fără drept de obiecte periculoase. Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 8 sptembrie.

Pe 13 iulie, instanţa a hotărât care doi dintre inculpaţii din acest dosar să rămână în continuare în arest. Alţi doi inculpaţi sunt judecaţi în arest la domiciliu, iar alţi doi sub control judiciar. Hotărârea instanţei a fost contestată de unul dintre inculpaţii arestaţi la Curtea de Apel Craiova. Marţi, pe 20 iulie, instanţa a respins acţiunea inculpatului ca nefondată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS