29.5 C
Craiova
duminică, 21 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTrump s-a întors să ”salveze America”

Trump s-a întors să ”salveze America”

Fostul preşedinte american Donald Trump a organizat sâmbătă, în statul Ohio, primul său mare miting de campanie de când a părăsit Casa Albă. Nu au lipsit atacurile la adresa succesorului său Joe Biden sau teoria fraudării alegerilor prezidențiale de anul trecut. Mii de fani entuziaști au venit în Ohio pentru a aminti Americii că nu a dispărut cultul personalității lui Trump.

Donald Trump a regăsit scenele adunărilor electorale, transmite Hotnews. Într-un discurs care a durat nu mai puțin de 94 de minute, fostul preşedinte american a criticat politicile de imigraţie ale administraţiei Biden şi i-a îndemnat pe partizanii lui să-i ajute pe republicani să recâştige majoritatea în Congres Statelor Unite.

“Joe Biden ne distruge națiunea chiar sub privirile noastre ”, a spus el mulțimii.

Blocat pe rețelele sociale, Trump are în continuare la îndemână arma adunărilor electorale.

În contextul în care Donald Trump a ţinut discursuri la unele evenimente republicane după înfrângerea sa electorală în faţa preşedintelui democrat Joe Biden, acest miting într-un stat pe care l-a câştigat la alegerile prezidenţiale din 2020 marchează o revenire la tipul de mitinguri care au fost esenţiale pentru a-şi păstra sprijinul bazei sale electorale.

Trump are încă influenţă asupra Partidului Republican

Donald Trump şi-a părăsit postul după asaltul mortal asupra Capitolului SUA, la 6 ianuarie, desfăşurat de partizanii săi la scurt timp după un discurs în care a repetat falsele afirmaţii că înfrângerea sa electorală a fost rezultatul unei fraude.

El a supravieţuit celei de-a doua proceduri de punere sub acuzare şi şi-a menţinut o largă influenţă asupra Partidului Republican, lăsând deschisă întrebarea dacă va candida la realegere în 2024.

Sâmbătă, în faţa unei mulţimi de mii de susţinători entuziaşti, Donald Trump a scos în evidenţă unele dintre obişnuitele sale nemulţumiri, criticând alegerile americane şi punând un accent deosebit asupra numărului tot mai mare de imigranţi care intră în Statele Unite pe la frontiera sudică.

„Vom prelua Camera, vom prelua Senatul şi vom prelua America, şi vom face asta în curând”, a spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS