-4.5 C
Craiova
miercuri, 26 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentCopil de doi ani, salvat de pompieri de pe pervazul unei ferestre de la etajul I

Copil de doi ani, salvat de pompieri de pe pervazul unei ferestre de la etajul I

Un copil de 2 ani a fost salvat, miercuri, de pe pervazul unei ferestre situate la etajul I al unui bloc din Focşani, scrie News.ro.

Pompierii şi poliţiştii au fost alertaţi, miercuri, prin 112, de un cetăţean care a observat un copil mic pe pervazul unei ferestre situate la etajul I al unui bloc din zona Gării Focşani.

Salvatorii au ajuns la locul intervenţiei în mai puţin de cinci minute şi, cu ajutorul unei scări din dotarea autospecialei de intervenţie, au luat copilul în braţe şi l-au coborât.

Ulterior, acesta a fost predat unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea, prezent la faţa locului, care i-a făcut o evaluare medicală. Micuţul nu a necesitat îngrijiri fiind înapoiat mamei.

”Tactul şi calmul colegilor noştri  au făcut ca băieţelul să se simtă  ocrotit şi în siguranţă, în pofida pericolului în care se afla. Jinga şi Ionuţ au menţinut permanent contactul vizual cu cel mic, fiind pregătiţi să intervină dacă situaţia se schimba şi, în acelaşi timp, au cerut celor din jur să păstreze atmosfera de calm. Uimirea şi bucuria celui mic au fost cu atât mai mari când salvatorii ISU au ajuns lângă el pe scară şi l-au luat în braţe”, a transmis IPJ Vrancea.

Poliţiştii mulţumesc bărbatului care în primele secunde a sesizat pericolul şi a sunat imediat la 112.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Membru al unei grupări de cămătari, după gratii

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat deferit justiţiei într-un dosar de camătă, șantaj, trafic de persoane și proxenetism. Bărbatul a fost arestat în decembrie 2020, iar de atunci a rămas după gratii. Alături de bărbatul arestat preventiv au fost trimişi în judecată alţi şapte inculpaţi, membrii unei grupări infracționale care acționa încă din 2016 în județele Dolj și Argeș, după cum susţin procurorii DIICOT.

ȘTIRI GdS