21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentJudecat pentru atacul din Rovine, condamnat pentru deţinere de droguri

Judecat pentru atacul din Rovine, condamnat pentru deţinere de droguri

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat la doi ani şi nouă luni de închisoare cu executare un craiovean de 30 de ani, acuzat de deţinere de droguri pentru consumul propriu. Pedeapsa cuprinde o alta mai veche, primită într-un dosar în care a fost judecat pentru portul de obiecte periculoase. Acelaşi craiovean a fost trimis în judecată într-un dosar de tentativă de omor, alături de alţi şapte inculpaţi. Patru dintre ei sunt acuzaţi că, în ianuarie 2019, au atacat un bărbat cu săbiile şi bâtele, căruia i-au distrus maşina sub privirile mamei sale. Scandalul a avut loc în cartierul craiovean Rovine.

Cercetările în acest dosar au fost preluate de procurorii DIICOT în martie 2019. Asta după ce, în ianuarie 2019, în urma unei percheziţii solicitată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, la domiciliul bărbatului a fost găsită o punguţă cu canabis.

„În fapt, din ansamblul probatoriu administrat în cauză, a rezultat că, la data de 16.01.2019, inculpatul a deținut, fără drept, la adresa din municipiul Craiova, unde locuiește, o punguță din material plastic transparent cu urme de materie pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol, substanță psihotropă, biosintetizată de planta cannabis”, se arată în hotărârea instanţei.

Judecat pentru atacul din Rovine, condamnat la Tribunalul Dolj

Inculpatul a fost trimis în judecată în septembrie 2019. A fost acuzat de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu. Inculpatul şi-a recunoscut fapta pentru a beneficia de o reducere a pedepsei, iar în februarie, anul acesta, a fost condamnat. Tribunalul Dolj a ţinut cont de faptul că inculpatul a fost sincer şi l-a condamnat la trei luni de închisoare.

„Instanța va reține că inculpatul a avut o atitudine sinceră, recunoscând fapta și va da relevanță juridică acestei împrejurări, prin aplicarea art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală cu privire la judecata în cazul recunoașterii vinovăției(…)”, se arată în hotărârea instanţei.

După contopirea cu o pedeapsă mai veche, de doi ani și patru luni închisoare, primită într-un dosar în care a fost judecat pentru portul de obiecte periculoase, bărbatul a fost condamnat la doi ani şi nouă luni de închisoare cu executare.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Craiovean atacat cu bâte şi săbii, în Rovine

În martie 2019, acelaşi craiovean a fost trimis în judecată într-un dosar de tentativă de omor. În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei alţi şapte inculpaţi.

Patru dintre ei sunt acuzaţi că, în ianuarie 2019, au atacat un bărbat cu săbiile şi bâtele, căruia i-au distrus maşina sub privirile mamei sale. Scandalul a avut loc în cartierul craiovean Rovine. În acelaşi dosar, doi craioveni sunt acuzaţi că au încercat să ia asupra lor faptele comise de doi dintre inculpaţi. Bărbatul bătut şi un amic al acestuia sunt acuzaţi că şi-au fluturat cuţitele pe stradă cu o zi înaintea atacului.

Acest dosar a fost înregistrat tot pe rolul Tribunalului Dolj. Următorul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 16 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS