19.4 C
Craiova
duminică, 13 iunie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Trei scandalagii din Unirea, sub control judiciar

Trei scandalagii din Unirea, sub control judiciar

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus menţinerea controlului judiciar faţă de trei bărbaţi din Unirea, implicaţi într-un scandal violent cu bâte și săbii. Scandalul a avut loc în septembrie 2020, între membrii a două familii din comună. În acest dosar au fost deferiţi justiţiei, şase inculpaţi. Printre infracțiunile reținute de anchetatori se numără tentativa de omor calificat, tentativa de omor, violarea de domiciliu și lovirea. 

Anchetatorii au explicat că, pe 20 septembrie 2020, un scandal a izbucnit pe o alee din comuna Unirea. Un bărbat a fost agresat şi lovit cu un autoturism.

„Pe fondul unui conflict preexistent între două familii din comuna Unirea, în timp ce se aflau pe o alee publică din localitate, între numiţii S.I. şi M.G., care erau înarmaţi cu corpuri contondente, respectiv numitul F.P., care avea în mână cu un corp dur şi conducea un câine de talie mare, s-a produs un conflict fizic. A intervenit şi numita M.L., care conducea un autoturism(…).

Numita M. L. a efectuat viraj către stânga în direcţia numitului F.P., pe care l-a preluat pe capotă continuând deplasarea până a lovit un stâlp. A coborât din vehicul, s-a înarmat cu un par pe care l-a folosit în mod activ atunci când a intervenit în sprijinul numiţilor S.I. şi M.G., care se loveau reciproc cu numitul F.P.”, au explicat anchetatorii.

Loviţi cu săbii şi bâte, în propria curte

Mai departe, victima scandalului de pe alee, împreună cu doi membrii ai familiei sale, au mers să se răzbune. Au intrat în curtea celeilalte familii şi au atacat trei persoane cu săbii şi bâte. Scandalul a fost suprins de o cameră video montată în apropiere.

„Acţionând în continuarea conflictului iniţial, numiţii F.P., F.V. şi F.C., s-au înarmat cu corpuri dure şi o sabie, iar apoi au pătruns fără drept în curtea familiei S. Numitul F.V. i-a aplicat numitului M.G. patru lovituri cu un par în zona capului şi a membrelor superioare. Ulterior numiţii F.P. şi F.V. i-au aplicat numitului S.I. două lovituri cu o sabie şi mai multe lovituri cu un par, în zona capului, a toracelui şi a membrelor superioare. Acţionând în aceleaşi împrejurări şi folosind un corp dur, numitul F.V. i-a aplicat numitei M.L. mai multe lovituri în zona capului şi a membrelor superioare”, au mai precizat procurorii doljeni.

Trei scandalagii din Unirea, sub control judiciar

În decembrie, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a șase inculpați. Printre infracțiunile reținute de anchetatori se numără tentativa de omor calificat, tentativa de omor, violarea de domiciliu și lovirea. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj.

Trei dintre inculpaţii din acest dosar au fost arestaţi preventiv în septembrie, anul trecut. Ulterior, cei trei au fost plasaţi în arest la domiciliu. Alţi trei inculpaţi au fost plasaţi sub control judiciar. Pe 7 iunie, Tribunalul Dolj a revocat măsura controlului judiciar dispusă faţă de cei trei inculpaţi pe 24 septembrie 2020.

Procurorii doljeni au contestat hotărârea instanţei, iar ieri, Curtea de Apel Craiova le-a admis acţiunea. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, aşa că cei trei inculpaţi vor fi judecaţi în continuare sub control judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cîţu: Justiţia e datoare românilor în privinţa aflării vinovaţilor...

Premierul Florin Cîţu afirmă că justiţia este încă datoare...

ȘTIRI GdS

00:01:53

(VIDEO) Cel puțin 12 persoane, ucise într-o explozie puternică...

Cel puțin 12 persoane au fost ucise duminică într-o puternică explozie a unei conducte de gaz în centrul Chinei, a transmis presa de stat,...

Mehedinți: Şase persoane au ajuns la spital în urma...

Şase persoane, printre care doi copii, au ajuns la spital, în această dimineaţă, în urma unui accident rutier petrecut în localitatea Cioroboreni din judeţul...

Vâlcea: Patru persoane rănite într-un accident pe DN 7....

Patru persoane au fost rănite, în această dimineaţa, într-un accident rutier petrecut pe drumul naţional DN 7, în comuna Budeşti din judeţul Vâlcea. Traficul...

Primarul din Ștefăneștii de Jos, cercetat pentru act sexual...

Primarul din Ştefăneştii de Jos, Ştefan Ionel Robert, cercetat într-un dosar de act sexual cu minor, viol, şantaj şi influenţarea declaraţiilor şi în care...

Nou atac asupra unui politician în Franța

După ce președintele Emmanuel Macron a fost pălmuit de un bărbat, un alt politician din Franța a fost atacat. Este vorba de liderul de stânga, fost candidat...
00:01:02

(VIDEO) Vâlcea: Incendiu la o societate de transport mărfuri

Pompierii militari ai ISU Vâlcea au intervenit la un incendiu izbucnit într-o parcare din Râmnicu Vâlcea, l ieșirea spre comuna Budești. Flăcările au cuprins...