14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPercheziţii într-un dosar de evaziune cu lemne

Percheziţii într-un dosar de evaziune cu lemne

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt au făcut, ieri, 32 de percheziţii la domiciliile unor persoane cercetate într-un dosar de evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, suspecţii au cumpărat material lemnos din Olt şi l-au vândut mai departe fără a declara veniturile realizate.

Potrivit oamenilor legii, percheziţiile au fost făcute în Bucureşti şi şapte judeţe, dintre care patru din Oltenia.

„Polițiștii din cadrul IPJ Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 32 de percheziții la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice din județele Olt, Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Braşov, Alba şi din municipiul Bucureşti. Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că două persoane din judeţul Argeş ar fi comercializat cantităţi importante de material lemnos, achiziţionat din cadrul unui ocol silvic din judeţul Olt, pe care l-ar fi valorificat fără a fi declarate veniturile realizate”, au precizat oamenii legii.

Cinci supecţi, duşi la audieri

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe documente. Cinci persoane, toate din judeţul Argeş, au fost duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în baza unor mandate de aducere, pentru a fi audiate.

Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice din judeţele Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Braşov, Alba şi municipiul Bucureşti şi luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale Olt şi Argeş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS