9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFost director DRDP Craiova, judecat pentru înşelăciune

Fost director DRDP Craiova, judecat pentru înşelăciune

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, ieri, trimiterea în judecată a fostului director DRDP Craiova, Bogdan Bratu. Acesta din urmă a fost deferit justiţiei sub control judiciar. Anchetatorii susţin că inculpatul a indus în eroare CNAIR prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licență obținută fraudulos. Diploma cu pricina a fost desfiinţată de instanţă încă din martie 2016.

Potrivit anchetatorilor, diploma de licenţă a fost emisă de Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești.

„Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Bratu Bogdan Laurențiu, pentru săvârșirea infracțiunii continue de înșelăciune.

În urma administrării materialului probator, în sarcina inculpatului s-a reținut faptul că, în perioada mai 2014 – prezent ar fi indus și menținut în eroare Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA cu ocazia încheierii contractului individual de muncă și ulterior prin modificarea succesivă a acestuia prin acte adiționale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licență emisă de Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, document de studii obținut fraudulos”, au precizat anchetatorii.

Fost director DRDP Craiova, judecat la Bucureşti

Procurorii mai spun că diploma de licenţă depusă la CNAIR a fost desfiinţată de intanţa de judecată în martie 2016.

„Diploma de licență susmenționată a fost desființată de Judecătoria Sectorului 4 București la data de 16.03.2016, prin sentința penală nr. 727 dispusă în dosarul nr. 15771/4/2015.

Actele adiționale încheiate au produs efecte prin avansarea în cariera profesională și prin creșterea remunerațiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituției angajatoare cu sumele reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcțiilor deținute fără drept”, au mai precizat procurorii.

CNAIR s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de 1.037.057 lei. Acest dosar urmează să fie judecat de magistraţii Judecătoriei Sector 1 București, au mai precizat anchetatorii.

Condamnaţi în dosarul fabricii de diplome false

Dosarul la care fac referire anchetatorii a fost soluţionat de Judecătoria Sector 4 Bucureşti în martie 2016. Principalul inculpat a fost rectorul universităţilor „Alexandru Ghica” şi Europa Ecor la data faptelor.

„Urmărind obținerea unor foloase materiale injuste și având la dispoziție mijloacele materiale suficiente, profitând de calitatea deținută în cadrul Universității Alexandru Ghica, în perioada ianuarie 2003 – martie 2009, inculpatul a creat o adevărată industrie având ca obiectiv final obținerea în mod nelegal a unor diplome de licență pe numele celor interesați”, au susţinut anchetatorii.

În urma percheziţiilor, oamenii legii au descoperit sute de documente falsificate, printre care diplome de bacalaureat şi cărţi de identitate. Cei trei inculpaţi din acest dosar au fost condamnaţi în martie 2016. Au primit pedepse cuprinse între trei ani de închisoare cu executare şi un an şi două luni cu suspendare.

Tot atunci, instanţa a dispus desfiinţarea a sute de încrisuri. Este vorba de foi matricole, diplome de bacalaureat, diplome de licenţă sau cărţi de identitate. Printre documntele desfiinţate de instanţă s-ar număra şi o diplomă de licenţă emisă pe numele lui Bratu de Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, după cum susţin anchetatorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS