17 C
Craiova
miercuri, 28 februarie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFostul director DRDP Craiova, la judecată

Fostul director DRDP Craiova, la judecată

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă trimiterea în judecată a fostului director DRDP Craiova, Bogdan Bratu. Anchetatorii susţin că inculpatul a indus în eroare Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licență obținute fraudulos.

Acest dosar a fost instrumentat de procurorii Secției de urmărire penală Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Bratu Bogdan-Laurențiu, pentru săvârșirea infracțiunii continue de înșelăciune.

În urma administrării materialului probator, în sarcina inculpatului s-a reținut faptul că, în perioada mai 2014 – prezent ar fi indus și menținut în eroare Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA cu ocazia încheierii contractului individual de muncă și ulterior prin modificarea succesivă a acestuia prin acte adiționale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licență emisă de Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, document de studii obținut fraudulos”, au precizat anchetatorii.

Anchetatorii mai spun că diploma de licență în cauză a fost desființată de Judecătoria Sectorului 4 București la data de 16.03.2016, prin sentința penală nr. 727 dispusă în dosarul nr. 15771/4/2015.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.037.057 lei, reprezentând prejudiciul suferit.

Acest dosar urmează să fie judecat de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS