17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Un câine rămas într-o zonă izolată a râului Vaser, recuperat de salvamontiști

(VIDEO) Un câine rămas într-o zonă izolată a râului Vaser, recuperat de salvamontiști

Un echipaj al Salvamont Maramureş a salvat un câine rămas într-o zonă izolată a râului Vaser, după ce o turistă a semnalat situaţia la dispeceratul unităţii.

„Pe pagina de Facebook a Salvamont Maramureş o doamnă care fusese ieri (duminică n.red.) în drumeţie cu Mocăniţa pe Valea Vaserului ne-a semnalat o situaţie delicată a unui câine, izolat pe malul râului, loc în care nu se putea ajunge datorită accesului dificil şi a debitului semnificativ de apă. Cei mai inimoşi turişti aflaţi în Mocaniţă hrăneau câinele aruncându-i mâncare peste apă”, a spus directorul Serviciului Judeţean Public-Salvamont Maramureş, Dan Benga.

Posted by Salvamont Maramures on Monday, June 7, 2021

Echipa Salvamont care deserveşte zona montană a Munţilor Maramureşului şi Pietrosul Rodnei s-a mobilizat pentru salvarea câinelui izolat de ape.

„Cei care lucrează în zonă au confirmat faptul ca într-adevăr câinele este izolat într-o zonă în care nu există posibilitatea de a ajunge decât prin apă. În urma analizei situaţiei s-a decis intervenţia de urgenţă (datorită atenţionărilor meteo care anunţau ploi în următoarele zile existând riscul creşterii debitului de apă), salvatorii montani voluntari ai SPJ Salvamont Maramureş din formaţia Vişeu plecând în misiunea de a recupera animalul.

Posted by Salvamont Maramures on Monday, June 7, 2021

O intervenţie care a durat mai bine de 8 ore, timp în care salvatorii au parcurs peste 16 km, atât motorizat cat şi la pas, intrând în apă, legaţi şi asiguraţi în corzi, dat fiind debitul crescut al apei şi problemele cauzate de bolovanii şi crengile din apă. (…) Până la urmă intervenţia s-a încheiat cu bine, câinele fiind extras şi recuperat din zona dificilă în care se afla de mai mult timp”, a precizat Dan Benga.

Potrivit acestuia, câinele va fi preluat de femeia care a semnalat cazul la Salvamont Maramureş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS