9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUrmărit internaţional, prins băut şi drogat la volan

Urmărit internaţional, prins băut şi drogat la volan

Curtea de Apel Craiova a dispus arestare preventivă a unui craiovean de 43 de ani, dat în urmărire de autorităţile italiene. Bărbatul a fost depistat de poliţiştii de la rutieră, în timp ce conducea băut şi sub influenţa substanțelor psihoactive. Craioveanul a încercat să scape oferind poliţiştilor datele de identitate ale fratelui său.

Potrivit reprezntanţilor IPJ Dolj, vineri dimineaţa, poliţişti Biroului Rutier Craiova au făcut semn să tragă pe dreaptra unui şofer care circula pe strada Madona Dudu din Craiova. Şoferul nu a oprit, iar oamenii legii au pornit în urmărirea sa.

„Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalului de oprire, continuând-şi deplasarea, fapt pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului cu autospeciala de poliţie având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune.

Urmărirea s-a realizat pe mai multe străzi din localitate, iar pe strada Aleea Călugăreni autoturismul în cauză a fost blocat, iar conducătorul auto imobilizat de poliţişti şi condus la sediul Biroului Rutier Craiova pentru audieri”, au precizat oamenii legii.

Prins băut şi drogat la volan

Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, aparatul Drugtest a indicat valori pozitive pentru substanțe psihoactive.

Oamenii legii mai spun că şoferul le-a dat poliţiştilor de la ruteră datele fratelui său.

„Din cercetările efectuate de poliţiştii rutieri în colaborare cu poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, s-a stabilit că bărbatul ar fi declarat o identifate falsă în momentul interceptării de către poliţişti.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit identitatea conducătorului auto, ca fiind un bărbat de 43 de ani, din Craiova. Acesta, profitand de faptul că nu avea documentele de indentitate asupra sa, ar fi declarat datele de identitate ale fratelui său”, au mai precizat oamenii legii.

Urmărit pentru furturi comise în Italia

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice ori a altor substanţe. În urma verificărilor, poliţiştii au mai stabilit că bărbatul era urmărit la nivel internaţional.

„Poliţiştii au stabilit că bărbatul este urmărit la nivel internaţional, avand emis de autorităţile italiene, pe numele său, un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de participare la o grupare infracţională. În perioada decembrie 2017 – prezent, persoana în cauză ar fi făcut parte dintr-o grupare care avea ca scop furtul din buzunare în mijloacele de transport în comun şi folosirea în mod fraudulos de carduri de credit şi bancare, obţinute ca urmare a infracţiunilor săvârşite”, mai spun poliţiştii doljeni.

În cursul zilei de vineri, bărbatul a fost dus la Curtea de Apel Craiova pentru confirmarea mandatului de arestare. Instanţa a dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 15 zile în vederea predării către autorităţile italiene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS